Pán prstenů: Chystaný seriál za pochodu odstranil jednoho z herců

Pán prstenů: Chystaný seriál za pochodu odstranil jednoho z herců | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Snad známe dalšího režiséra, který pomůže Středozemi přivést k životu.

Chystaný seriál ze Středozemě, který je prozatím stále označovaný jako Pán prstenů, stojí potenciálně před novou překážkou. Studio se rozhodlo, že ukončí spolupráci s jedním z herců. Tom Budge na svém Instagramu fanouškům vzkázal, že s ním byla ukončena spolupráce, a že se studio Amazon rozhodlo, že si s jeho postavou nakonec poradí nějak jinak. Herec poděkoval tvůrcům za to, že jej podporovali, když postavu zkoušel pojmout jakýmsi neotřelým, „novým“ způsobem. Štábu a kolegům pak poděkoval za lásku a podporu.

Není zřejmé, zda nefungovalo Budgeovo podání, anebo se prostě ukázalo, že postava do seriálu nezapadá. Vlastně ani nevíme, zda se spolupráci s Tomem rozhodli ukončit tvůrci, anebo ji nakázalo přímo studio. Rozhodnutí bylo podle herce učiněno po tom, co nedávno konečně byla interně k vidění první epizoda, jež se natáčela během loňského roku. Zřejmé není ani to, zda Budgeovy scény budou přetočeny s novým hercem, anebo se pouze škrtnou a situace se nějak vyřeší ve střižně. Nevíme ani to, jak výraznou měl mít roli, protože je seriál držený ve velké tajnosti. Pravda nicméně je, že se nejedná o nikterak známého herce a jeho obsazení bylo odhaleno v rámci velké tiskové zprávy, kde produkce představila celou plejádu herců naráz – Tom nepatřil mezi několik málo herců, kteří byli odhaleni ještě před touto tiskovou zprávou a u nichž předpokládáme, že jde nejspíš o představitele klíčových rolí.

Připomeňme, že projekt nemá úplně jednoduchou genezi. Práva na Středozemi dlouhodobě Tolkienovi dědicové buď nechtěli vůbec dát k dispozici, případně se kolem nich vedly spory. Když se konečně všechny náležitosti po letech urovnaly, koupila práva na sérii za čtvrt miliardy dolarů společnost Amazon. To okamžitě z Pána prstenů udělalo stěžejní projekt, ke kterému se upnula zvýšená pozornost. Během příprav se vystřídala řada tvůrčích osobností, následovalo složité jednání s Novým Zélandem o podmínkách natáčení. Poté byl připravený komplexní natáčecí plán, kdy se po natočení prvních dvou epizod měla udělat velká pauza, materiál se měl důkladně zhodnotit a na základě onoho zhodnocení se měl informovaně naplánovat zbytek první řady a rovnou i řada druhá.

Tohle všechno ale loni zastavil koronavirus, po tom, co štáb dokončil většinu první epizody. Autoři se pandemickou pauzu rozhodli protáhnout a přestávku využít k onomu chystanému plánování. Nakonec se začalo opět točit loni v září a v prosinci byly úvodní epizody konečně dokončeny. Následně tedy došlo k jakémusi internímu zhodnocení dosavadního materiálu a bylo rozhodnuto o ukončení spolupráce s Budgeem.

O dalším vývoji máme jen minimum informací. Dle kusých zpráv z Nového Zélandu natáčení (v omezené míře – kvůli pandemickým opatřením) pokračuje. Není oficiálně potvrzeno, kdo by měl převzít režisérské otěže po J.A. Bayonovi, jenž byl najatý pro natáčení prvních dvou epizod. Dle neoficiálních zvěstí by však jedním z členů režisérského týmu mohl být Wayne Yip. Ten má za sebou seriály Misfits, Preacher, Doctor Who či Hunters, ale především také dvě epizody pro v Česku točené Kolo času, což je další velká fantasy série která momentálně vzniká.

Nedávno jsme se alespoň dozvěděli něco bližšího o zasazení děje a zápletce, tak zamiřte do staršího článku, kde na vás čekají podrobnosti.

Showrunnery seriálu Pán prstenů jsou JD Payne a Patrick. Úvodní epizody točí J.A. Bayona. Do jednotlivých rolí zatím byli obsazeni Maxim Baldry, Ema Horwath, Markella Kavenagh, Morfydd Clark, Joseph Mawle a Robert Armayo. Clark hraje mladou Galadriel, Mawle záporáka, Armayo mladého hrdinu. Premiéry bychom se měli dočkat v roce 2021.

Foto: Warner / Amazon

Zdroj: Tom Budge

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

1 | 23.03.2021 18:46
1
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu