Roads To Freedom: Ridley Scott v nové sérii představí brutalitu 2. světové války

Roads To Freedom: Ridley Scott v nové sérii představí brutalitu 2. světové války | Fandíme seriálům
Columbia Tristar
Režisér Černý jestřáb sestřelen chce ukázat strasti války z mnoha úhlů pohledu. Pomáhá mu scenárista Gangů Birminghamu.

Dávno pryč jsou ty doby filmoví režiséři nechtěli s televizí mít nic společného. Na malé obrazovce se dnes často dějí zajímavější věci než v kinech a dnešními rozpočty už lze i seriály točit velkolepě, takže ani takoví autoři jako Ridley Scott nabídkou nepohrdnou. Naposledy se legendární autor Vetřelce chopil sci-fi Vychováni vlky, teď si brousí zuby na válečnou novinku Roads To Freedom.

Desetidílnou minisérii Scott připravuje společně se Stevenem Knightem, jenž má na kontě nominaci na Oscara za Východní přísliby, válečné Spojence, případně seriály jako Taboo nebo Gangy Birminghamu.

Série vychází z knih Antonyho Beevora a má nabídnout několik různých perspektiv na druhou světovou válku. Tentokrát tedy neuvidíme pouze prožitky Američanů nebo Britů, jak u hollywoodských druhoválečných filmů bývá zvykem. Místo toho Roads to Freedom (Cesty ke svobodě) nabídnou brutalitu světové války z několika různých úhlů pohledu, například také z Ruska, Německa, Francie, ale i řady daších zemí z celého světa. V centru dění budou i ženy a děti, při svém boji o holé přežité. Důraz bude kladený na lidskost a sounáležitost, některé dějové linky budou heroické, jiné nepříjemné. Vykreslený bude také zápas západu a východu o Berlín, jenž položil základy studené války.

Všechny epizody by měli napsat Knight a Beevor, Scott zrežíruje tu úvodní. Jen zatím není jisté, kdy se k seriálu dostane. Dokončil The Last Duel, pustil se do natáčení House of Gucci a hned po něm by se rád pustil do napoleonského eposu Kitbag. Pak už by ale měly přijít na řadu Road to Freedom, které Scott považuje za značně osobní projekt.

Titulní foto je ilustrační, z filmu Černý jestřáb sestřelen (Columbia Tristar)

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu