Dungeons and Dragons: Seriál nechce být přeplácaný, hlavní jsou emoce

Dungeons and Dragons: Seriál nechce být přeplácaný, hlavní jsou emoce | Fandíme seriálům
Hasbro
"Dračí doupě" nechce v chystaném seriálu vychrlit celou mytologii naráz. Hlavní je divácká vazba na postavy, zbytek je bonus.

Vedle toho, že se chystá filmové zpracování Dungeons and Dragons, připravuje také Derek Kolstad seriálovou verzi. Kolstad vytvořil barvité zločinecké podsvětí z filmů o Johnu Wickovi, snad by mu tedy mohlo podařit oživit i svět draků a magie. Ten původně vznikl jako herní prostředí pro společenskou hru Dungeons and Dragons (americký předobraz českého Dračího doupěte), později se rozrostl o knižní romány, videohry atd. Značka už jednou byla zfilmovaná, série snímků ze začátku století však měla mizernou úroveň a zavál ji čas.

Kolstad má zatím hotovou jakousi „seriálovou Bibli“, která by měla jasně definovat, jakým způsobem bude televizní příběh zpracovaný. Zároveň ale není posvátná. Pomůže seriál odlepit ze země, definuje svět a jeho postavy, ale samotné vyprávění jednotlivých příběhů už potom bude proměnlivé, jak si to aktuální situace vyžádá.

Jako inspiraci Kolstad cituje Pána prstenů, Letopisy Narnie a romány ze světa Dungeons and Dragons, jmenovitě sérii Dragonlance (vycházela i u nás). Zároveň scenárista vysvětluje, že nám nechce naráz ukázat celý rozmáchlý svět, nechce nás zahltit. Hodlá představit pouze maličkou výseč. Vysvětluje, že Jabba the Hutt se také poprvé pořádně objevil až v Návratu Jediů, Rambo je v prvním filmu vlastně komorn,. Čelisti si dlouho vystačí s náznaky. Právě takhle má fungovat seriálové „Dračí doupě“. Leccos z širšího světa naznačit, ale především pracovat na tom, aby si série fanoušky získala po emocionální stránce.

Není zcela zřejmé, jak a zda budou se seriálem souviset velkofilmy Dungeons and Dragons, které souběžně vznikají pro kina. Goldstein k nim řekl tolik, že pokud uspějí, tak to bude jedině dobře, protože to pomůže propagovat značku jako celek. Seriál využije předností televize. Na prvním místě nebude akce, ale charaktery, prostor pro dialogy, který vám seriálový formát dává. První řada série bude mít nejspíš deset epizod a jednotlivé díly na sebe budou přímo navazovat.

Název seriálu zatím nebyl definitivně ustanovený. Pokud jde o inspiraci konkrétními příběhy ze světa Dungeons and Dragons, tak se Kolstad nechce přímo zpracovat žádné velké události, které fanoušci dračí mytologie důvěrně znají. Chce seriál zasadit někam do pozdějšího období, kdy je možné na ikonické události historicky odkazovat, ale nejsou přímo předmětem vyprávění, je prostor pro nabídnutí zcela nových příběhů.

Derek v rozhovoru pro Collider také řekl, že chce jít „hlouběji a hlouběji do Underdarku“. Je možné, že tak fanouškům znalých Dungeons and Dragons pouze naznačuje, že se chce do celého světa důkladně ponořit. Ale také by tím mohl mít na mysli, že se seriál bude odehrávat v oblasti, která se jmenuje The Underdark, což je rozsáhlá síť jeskyní a tunelů, kde žijí temnější a zlověstnější obyvatelé jednoho z mnoha světů Dungeons and Dragons.

Jednoznačné je, že Dungeons and Dragons skýtají ohromný potenciál. Kolstadův přístup působí zodpovědně, tak snad z něj vzejde seriál, který nebude legendární značce dělat ostudu.

Foto: Hasbro

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu