MaddAddam: Vzniká další dystopický seriál od autorky Příběhu služebnice

MaddAddam: Vzniká další dystopický seriál od autorky Příběhu služebnice | Fandíme seriálům
Bantam Books
Vzhledem ke světové situaci se filmaři pustili do poměrně odvážné látky – v příběhu lidstvo vyhladí virus.

Spisovatelka Margaret Atwood je v kurzu. Čerstvě jsme se dočkali traileru pro 4. řadu Příběhu služebnice, v přípravě je 5. řada a nový seriál z téhož světa nazvaný Svědectví (The Testaments). Teď služba Hulu objednala zpracování trilogie MaddAddam. Jedná se o další apokalyptickou látku, i když tentokrát Atwood varuje před něčím trochu jiným, než ve „Služebnici“.

Knižní trilogie vycházela od roku 2003 a jednotlivé její části se jmenovaly Oryx and Crake (U nás „Přežívá nejsmutnější“), The The Year of the Flood (Rok povodně) a MaddAddam. Tématy jsou genetické úpravy, nadvláda korporací a mladá láska. V centru pozornosti je uměle vytvořená pandemie, která má za cíl zničit lidstvo a civilizaci. Za pandemií stojí Crake, geniální, ale komplikovaný mladý muž, který je tak znepokojený nespravedlnostmi světa, že stráví celé své mládí vyvíjením viru, jenž zdevastuje lidstvo a dá prostor k tomu, aby nás nahradil nový druh hominidů. Děj se zaměřuje na události, co vedly až k historickému momentu známému jako „suchá potopa“, ale také na to, co následuje – na to, kdo zdědí Zemi. Sama Atwood knihy označuje za „spekulativní fikci“ a varovný příběh plný satiry a černého humoru.

Scénář pro úvodní epizodu připravuje Michael Lesslie, jenž zároveň bude sérii produkovat, společně s Margaret Atwood. Leslie má za sebou seriál The Little Drummer Girl a filmy Macbeth nebo Assassin’s Creed. Měl také připravit novou podobu seriálu Battlestar Galactica, nicméně podle informací serveru Deadline, který zprávu o přípravě MaddAddam jako první přinesl, nadále na projektu nepracuje a má tedy prostor pro apokalyptický příběh Margaret Atwood.

Foto je ilustrační, přebal knižního vydání MaddAddam od Bantam Books

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu