Česká televize má nejvyšší sledovanost od olympiády v Naganu

Česká televize má nejvyšší sledovanost od olympiády v Naganu | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 11 obrázků
V 1. čtvrtletí roku je ČT nejsledovanější za posledních 23 let, jak se dařilo Kukačkám, Zločinům Velké Prahy či Božím mlýnům?

Česká televize zažívá bezkonkurenční první čtvrtletí. ČT je momentálně s velkým náskokem nejsledovanější TV skupinou na českém trhu, a to jak v celodenním průměru, tak v hlavním vysílacím čase. První čtvrtletí letošního roku bylo dokonce nejsledovanějším období ČT za posledních třiadvacet let, konkrétně od olympiády v japonském Naganu v roce 1998. Z pohledu jednotlivých stanic má zpravodajská ČT24 za sebou třetí nejúspěšnější čtvrtletí v historii svého vysílání a ČT1 přilákala v prime-time nejvíce diváků za posledních třináct let.

Českem nejen za sportem: Pěší turistika a horská kola s Evou Samkovou a Tomášem Krausem
 

Celkově stanice České televize měly za první tři měsíce letošního roku celkový podíl na publiku 33,69 % a v hlavním vysílacím čase 32,81 %. Na úspěchu ČT se značně podepsala hlavní zpravodajská relace Události, kterou sledovalo na stanicích ČT1, ČT24 a ČT3 denně průměrně takřka 1,3 milionu lidí, ale také původní seriálová tvorba. ČT zaujala diváky historickou minisérií Božena, dobovou krimi Zločiny Velké Prahy i dramatem o výměně dětí Kukačky.

Zločiny Velké Prahy jsou dokonce nejsledovanějším seriálem ČT za posledních patnáct let. Premiérový díl sledovalo přes dva miliony diváků a v dalších dílech sledovanost kolísala od 1,7 do 1,8 milionu diváků starších 15 let. Čtyřdílnou Boženu si nenechalo ujít v průměru 1,7 milionu diváků a Kukačky měly stabilní sledovanost lehce přes 1,5 milionu diváků na epizodu. I poslední seriálová novinka z dílny ČT slaví u diváků po stránce sledovanosti úspěch. Hřebejkovu komediální krimi Boží mlýny vidělo v případě prvního a druhého dílu 1,73 a 1,57 milionu diváků starších 15 let.

Nejoblíbenější televizní stanicí mezi dětskými diváky zůstává Déčko. Ve skupině dětí ve věku 4-12 let dosahuje ČT:D podílu na sledovanosti přes 27 %. Na konci března oslavila první rok existence stanice ČT3, jež pravidelně dosahuje na 2% podíl u diváků starších pětašedesáti let. Její nejsledovanější pořady pak až na 8 %.

Zdroj a podklady: ČT, ATO –Nielsen Admosphere, MediaGuru I, II, III, IV, V, VI

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu