Arena Mode: Když turnaj na život a na smrt, tak jedině v pokřivené budoucnosti

Arena Mode: Když turnaj na život a na smrt, tak jedině v pokřivené budoucnosti | Fandíme seriálům
Noösphere Publishing
Komiksový magazín Heavy Metal, známý potemnělými futuristickými, ale také eroticky laděnými tituly, zkusí obohatit seriálový trh o adaptaci úspěšného sci-fi románu.

Je to jen pár dní, co jsme zmiňovali brzy dostupnou druhou sérii Love, Death and Robots, která námětem a formou volně interpretuje komiksové stránky magazínu Heavy Metal. Toto vydavatelství se ale v současnosti hlásí o slovo také na dalším frontě. Asi před měsícem získalo práva na adaptování knižní trilogie Arena Mode komiksové autorky a spisovatelky Blake Northcott.

Blake v psaní knih pomohla mimořádně úspěšná veřejná sbírka. První díl trilogie se po vydání dostal do nominací The British Science Fiction Association v kategorii nejlepší román a na Floridě byla sága zařazena do učebních osnov středních škol. Pro televizní obrazovky bude zpracována první kniha, tak se podívejme, o čem dílo s takto zajímavou historií pojednává:

Příběh sleduje Matthewa Moxona, mladíka žijícího v dystopickém roce 2041. Když zjistí, že trpí agresivním nádorem v mozku, vstupuje do nebezpečného bojového turnaje v naději, že se mu povede vyhrát dostatečný obnos peněz na operaci. Háček je v tom, že v smrtonosné soutěži bojují účastníci se superschopnostmi, zatímco on je obyčejný člověk. S mizivou nadějí na úspěch se snaží v klání nejen přežít, ale také najít tajemství pochované v aréně samotné.

Seriál kromě autorky předlohy produkuje šéf nakladatelství Heavy Metal Matthew Medney a televizní producent Tommy Coriale. První z pánů řekl, že Blake ho zaujala schopností představit svět tak, že přesahuje za napsaný text. Její talent považuje za bezkonkurenční. Jeho kolega pak slibuje, že seriál diváky odpálí. Na knize, která u nás vydána nebyla, vyzdvihuje akci, měřítko a rozumné vyprávění.

„Když jsem s Arena Mode před asi deseti lety začínala, rozhodla jsem se psát příběh s filmovým nádechem, bohatou akcí, dobrodružstvím a velkým srdcem. Vždy jsem si to představovala jako seriál, takže jsem vzrušená, že s Heavy Metal pracuji na televizní adaptaci,“ řekla při příležitosti ohlášení přípravných prací autorka a my jí přejeme hodně štěstí. Ať se jí podaří doručit nám pořádný heavymetalový zážitek!

Zdroje: Deadline

foto: Noösphere Publishing

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu