ČT odhaluje chystané projekty, můžeme se těšit na seriálové pokračování Špuntů na vodě nebo třetí řadu Případů 1. oddělení

ČT odhaluje chystané projekty, můžeme se těšit na seriálové pokračování Špuntů na vodě nebo třetí řadu Případů 1. oddělení | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 30 obrázků
Česká televize oznámila devatenáct projektů, mezi nimiž figurují nové seriály, filmy, dokumenty i kulinářské pořady. Co všechno si pro nás ČT připravila?

České televizi se letos nadmíru daří. První čtvrtletí letošního roku je pro ČT z pohledu sledovanosti nejúspěšnější za posledních třiadvacet let. Výtečně se dařilo i seriálovým novinkám, jako Kukačkám, Zločinům Velké Prahy, Boženě nebo naposledy Božím mlýnům. Všechny seriály se chlubily stabilní sledovaností a průměrně na ně koukalo nad 1,5 milionu diváků starších patnácti let. ČT nedávno oznámila rovnou devatenáct nových počinů v podobě seriálů, filmů i televizních pořadů. Ze zajetých sérií se diváci mohou těšit na třetí sérii Případů 1. oddělení nebo druhou sezónu kulinářské show Peče celá země.

Česká televize má nejvyšší sledovanost od olympiády v Naganu
 

ČT aktuálně dokončuje novou detektivku Stíny v mlze natáčenou v Ostravě. Ve dvanáctidílné krimisérii se představí kriminalistka Magda Malá (Petra Špalková) a její nový parťák Marin Černý (Jiří Vyorálek). Vyjma epizodních případů se kriminálkou potáhne linka propuštěného vězně, který se chce Magdě pomstít za roky strávené za mřížemi. Vyjma Stínů v mlze ČT dokončuje krimi Devadesátky, která popisuje vyšetřování reálných klíčových případů první poloviny devadesátých let. Šestidílná minisérie ukazuje na několika dobových kauzách atmosféru doby, kdy kriminalita vyskočila do nečekaných výšin, a nebylo jasné, jak se s ní policie bude umět vypořádat. Kriminální tým tvoří Ondřej Sokol, Martin Finger, Vasil Fridrich nebo Pavel Batěk.

ČT
Devadesátky

Dotočeny jsou televizní série s pracovním názvem Pozadí událostí od Jana Hřebejka a Petra Jarchovského a pětidílná filmová série Hlavně to zdraví, kterou režisér Jiří Vejdělek popisuje jako: „Cyklus příběhů o nemocech, které dokáží být léčivé, a o neduzích, které mohou člověku překvapivě přijít k duhu.“ Momentálně probíhá natáčení trojdílné minisérie Docent. Ústřední postavou je docent Stehlík v podání Ivana Trojana, jenž se specializuje na psychologické profilování pachatelů. V dalších rolích se představí Tereza Ramba, Ondřej Vetchý, Matěj Hádek nebo Marek Taclík.

ČT
Ivan Trojan a Tereza Ramba (Docent)

Dále se připravuje dobrodružná komedie Špunti na cestě, která naváže na celovečerní rodinný film Špunti na vodě z roku 2017. V dobrodružné komedii se vrátí na scénu rozrostlá rodina Veselých v podání Jiřího Langmajera, Tatiany Dykové, Anny Polívkové, Pavla Lišky či Arnošta Goldflama. První klapka padne 17. 5. a natáčení bude probíhat do konce října na více než osmdesáti lokacích po celé republice, kupříkladu na Sázavě, Lužnici, v Brdech, na Vysočině, v Lounech, Praze a Českém ráji či na Slovensku. Synopse seriálu zní: „Dobrodružný komediální seriál podivných členů jedné „normální“ rodiny aneb všechno, co nechcete, aby se vám během dovolené přihodilo. Hrou osudu, vlastní hlouposti a několika nedorozumění se tři generace rodiny Veselých ocitnou v upraveném obytném autobusu značky Robur. Sérii malých i velkých katastrof postupně promění v dobrodružství, které semkne rodinu pevně dohromady. Na cestě nakonec stráví velkou většinu prázdnin. A bude to nezapomenutelná jízda.

Režisér Jiří Strach chystá portrét herečky Jiřiny Bohdalové, která na začátku května oslavila devadesáté narozeniny. Projekt má zatím pracovní název Jiřina 90. Kreativní producentka Alena Müllerová k pořadu říká: „Záměrem režiséra Jiřího Stracha je natočit divácky atraktivní portrét slavné herečky, v němž se však nehodlá vyhýbat ani vážným a kontroverzním tématům. O Jiřině Bohdalové již toho bylo napsáno i natočeno hodně, ale rádi bychom, aby vznikl film o výjimečné osobnosti, který se bude od předchozích projektů odlišovat rozsahem, ale hlavně důkladností zpracování, otevřeností a nadhledem, danými povahou i věkem protagonistky.

ČT
Pečení na neděli

Na podzim ČT uvede nový pořad s vítězkou první řady soutěže Peče celá země Petrou Burianovou. Pečení na neděli bude mít deset dílu a Buriánová by v něm dle zveřejněného popisku měla provádět diváky krajinou provoněnou pečením a moudrostí našich předků.

Česká televize momentálně spolupracuje i na čtveřici celovečerních filmů, které půjdou nejprve do kin a až následně si odbijí televizní premiéru. Tento způsob překvapivě zvolí i pokračování Tajemství staré bambitky. Jedna z nejúspěšnějších českých pohádek z dílny ČT si odbyla premiéru na Vánoce 2011. Na rozdíl od prvního filmu, který byl ryze televizní záležitostí, to snímek Tajemství Staré Bambitky 2 zkusí letos před Vánoci v kinech, konkrétně 9. 12. V pokračování se vrací v hlavních rolích Tomáš Klus, Kamila Janovičová Ondřej Vetchý.

ČT
Tajemství Staré Bambitky 2

Mezi zbylé snímky patří lyžařský film řešící česko-německé vztahy před první světovou válkou, Poslední závod od režiséra a scenáristy Tomáše Hodana (Světlu vstříc) má stanovené datum premiéry na 24. 2. 2022. Dále pak hasičská komedie Kdyby radši hořelo s Michalem Isteníkem a Miroslavem Krobotem s datem premiéry 16. 6. 2022 a roadmovie Jana Prušinovského Grand Prix, které by mělo zavítat do kin v listopadu 2022.

V galerii níže si můžete prohlédnout promo fotografie ke všem zmiňovaným seriálům, pořadům i filmům.

Foto a podklady: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Špunti na vodě

13.04.2017 | Česko
Komedie, Rodinný
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu