Silo: Populární sci-fi se dočká zfilmování

Silo: Populární sci-fi se dočká zfilmování | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Apple chystá seriál na motivy postapokalyptického románu z prostředí podzemního bunkru.

Román Silo (Wool) od Hugha Howeyho se může pochlubit příběhem výrazného osobního úspěchu – Autor jej zpočátku vydal svépomocí (nejprve po částech) a podařilo se mu zabodovat. Z knížky se stal mezinárodní hit, u nás vydaný nakladatelstvím Knižní klub. Práva pro zfilmování získala Apple TV+, jež látku zpracuje do seriálové podoby.

Silo se odehrává v postapokalyptické budoucnosti, kde je příroda zničená a lidé žijí ve vertikálních podzemních silech. Aby bylo možné uchovat život, je třeba tvrdé regulace. Hlavní postavou série bude skromná mechanička Juliette. Ztvární ji Rebecca Ferguson, známá především z akční série Mission: Impossible. Ta je zároveň jedním z producentů seriálu.

Hlavním scenáristou je Graham Yost, podepsaný například pod seriály Strážce pořádku, Sneaky Peter, pod epizody Bratrstva neohrožených, Pacificu nebo pod navazující Masters of the Air. Jedním z členů tvůrčího týmu bude i sám Howey.

Pokud seriál bude úspěšný, lze snadno navázat – knižně byla vydána dvě pokračování. Na závěr ještě synopse českého knižního vydání:

V silu pod zemí, zamořenou jedy, se ukrývají lidé: naučili se tu žít, milovat se i umírat. Jednou za čas je někdo z nich vyslán na povrch čistit senzory. Ví, že se nikdy nevrátí. Ví, že jde na smrt… Po letech udržování křehké rovnováhy se však systém octne před zhroucením. Hluboko ve spodních patrech, ovládaných lidmi z mechanického úseku, se vzedme vlna odporu proti takřka všemocnému IT oddělení. Mají naději na úspěch? Odkryjí děsivá tajemství přísně střežených serverů? A chtějí je vůbec znát? Silo je jedinečný postapokalyptický sci-fi thriller, který lze číst jako varování i jako věštbu.

Foto je ilustrační, Rebeca Feruson ve snímku Duna (Warner Bros.)

Zdroj: The Playlist

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu