World of Darkness: Tvůrci Zaklínače chystají nový fantaskní příběh

World of Darkness: Tvůrci Zaklínače chystají nový fantaskní příběh | Fandíme seriálům
Paradox Interactive
Čekají nás nové seriály a filmy ze světa Vampire: The Masquerade.

Produkční společnost Hivemind, která stojí za seriály Zaklínač či The Expanse, připravuje pro televizní a filmové zpracování další fantastický svět. Konkrétně svět známý jako World of Darkness (Svět temnoty). Na projektu Hivemind spolupracuje s herní společností Paradox Interactive.

Svět temnoty vznikl v roce 1991 společně se společenskou hrou na hrdiny (obdoba Dračího doupěte) Vampire: The Masquerade. Jde o rozsáhlý sci-fi/fantasy svět, jehož zpracování je pro svou stylizaci označované jako „gotický punk“. Svět je plný nejrůznějších monster, včele s upíry a vkodlaky, jež mohou hráči v nejrůznějších společenských hrách představovat a potýkat se s vlastní bestiální podstatou, čelit lovcům příšer nebo jeden druhému. Svět nabízí hráčům složitá morální rozhodnutí a velkou diverzitu ras, pohlaví, sexualit náboženství atd.

Dalšími společenskými hrami, které v rámci světa vznikly, jsou například Werewolf: The Apocalypse, Mage: The Ascension nebo Wraith: The Oblivion. Vznikly také deskové a karetní hry, knihy, komisy nebo videohry. Populární je především značka Vampire: The Masquerade, jmenovitě pak série Bloodlines, kde se momentálně čeká na vydání druhého dílu.

Za provázaný svět seriálů a filmů budou z tvůrčího hlediska odpovídat Eric Heisserer (Světlo a stíny, Příchozí, Zhasni a zemřeš) a Christine Boylan (seriály The Punisher, Cloak & Dagger, Bylo nebylo). Počítá se s vznikem seriálů i filmů, přičemž během roku mají být oznámeny konkrétní tituly. Oba tvůrci jsou zároveň manželé a oba dva také hrají společenské hry ze světa World of Darkness.

Zdroj: Variety

Foto je ilustračtní: Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 (Paradox Interactive)

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu