Y: Poslední z mužů – První teaser pro sci-fi, kde muži vymřeli

Y: Poslední z mužů – První teaser pro sci-fi, kde muži vymřeli | Fandíme seriálům
FX
Zobrazit další 4 obrázky
Seznamte se s další velkou postapokalyptickou sérií, kterou uvidíme už letos v září.

Komiksová série Y: Poslední z mužů (Y: The Last Man) vycházela už v letech 2002 až 2008 a od počátku měla velkou popularitu. Vděčila za to zábavnému námětu, množství popkulturních narážek a vypravěčskému umu Briana K. Vaughana, úspěšného autora komiksů jako Runaways nebo Saga, který se také delší dobu podílel na seriálu Ztraceni. Hollywood velice rychle projevil zájem o zfilmování látky, první natáčení bylo plánováno už na rok 2008. Tehdy ještě v podobě celovečerního filmu. Mezitím se však u projektu vystřídala spousta tvůrců i herců, film se přerodil v seriál a trvalo roky, než se reálně začalo natáčet. Momentálně tak působí skoro k nevíře, že je tu první teaser a premiéra je v dohledu.

V centru dění komiksové předlohy je Yorick Brown, jediný přeživší muž na Zemi. Z neznámého důvodu unikl řádění záhadné pandemie, jež vyhubila veškeré savce s chromozomem Y, kromě něho a jeho opičáka Ampersanda. Důležitými postavami jsou vládní agentka 355 a doktorka Allison Mann, které se společnými silami snaží Yoricka dostat do laboratoře na druhém konci Spojených států, aby odhalily původ nákazy a důvod Yorickova přežití. Prioritou hlavního hrdiny je však nalezení milované snoubenky Beth Deville, jež byla v době propuknutí smrtící nákazy v Austrálii. Dobrodružná pouť se odehrává po celém světě a ukazuje celou řadu různých verzí a aspektů postapokalyptické společnosti, ve které zbyly pouze ženy.

Hlavní scenáristkou seriálu je Eliza Clark, jež dříve pracovala na seriálech Extant, Animal Kingdom nebo The Killing. Yoricka hraje Ben Schnetzer, jeho matku, kongresmanku, Diane Lane. Agentku 355 ztvárnila Ashley Romans, doktorku Mann Diana Bang. Yorickovu sestru Hero Olivia Thirlby, Beth Juliana Canfield. První teaser zatím neobsahuje záběry přímo ze seriálu, pouze představuje premisu. Prvních pár záběrů jsme mohli vidět ve videu, v němž stanice FX představila celou svou budoucí nabídku. FX začne Y: Posledního z mužů vysílat 13. září. Velkou část seriálů od FX u nás přebírá HBO.

Podklady a foto: FX

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu