One Giant Leap: Nový seriál zmapuje cestu k prvnímu letu na Měsíc

One Giant Leap: Nový seriál zmapuje cestu k prvnímu letu na Měsíc | Fandíme seriálům
Universal Pictures
Kevin Costner a oscarový režisér Barry Levinson chystají historickou minisérii.

Filmaři jsou kosmickými lety fascinovaní a neustále se k tématu vracejí. Cestu k prvnímu vesmírnému letu před třemi lety zinscenoval celovečerní snímek První člověk. Rok poté se mu věnoval dokument Apollo 11. A to se bavíme jen o programu Apollo 11 a několika posledních rocích. Teď závod na Měsíc divákům přiblíží také hraná televizní minisérie One Giant Leap (Velký skok).

Za tou jako scenárista stojí Stephen Kronish, jenž je nejznámější pro svůj podíl na seriálu 24 hodin. Produkují slavný herec Kevin Costner a Mike Medavoy (producent filmů jako Černá labuť, Zodiac nebo Prokletý ostrov). Režisérem je potom Barry Levinson, zkušený autor Dobré ráno, Vietname, Koule nebo Skandálního odhalení, jenž byl za Rain Mana oceněný Oscarem.

On Giant Leap slibuje, že se podívá na příběh přistání na Měsíci z nového úhlu. Důraz by měl být kladený na konflikty v letovém týmu, které málem odsoudily celou misi k nezdaru ještě před samotným startem. Dozvíme se podrobnosti o tom, jak nadřízení ignorovali předpověď psychiatričky NASA, že Buzz Aldrin spěje ke katastrofě. Tématem bude dále pokus Sovětů zničit Apollo 11 na cestě k Měsíci a americké vítězství nad ruským nepřítelem v časech studené války. A konečně se má slavit „okamžik jedinečného úspěchu, jenž stmelil miliardu lidí kolem celého světa“.

Aktuálně se hledají představitelé čtyř hlavních rolí, astronautů Buzze Aldrina, Neila Armstronga a Mika Collinse a psychiatričky NASA Rachel Katherine Ludwig. Následně bude celý projekt nabízený zájemců mezi televizními stanicemi či streamovacími službami.

Titulní foto je ilustrační, ze snímku První člověk

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu