Survivor: Populární trosečnická show chystá velký reset

Survivor: Populární trosečnická show chystá velký reset | Fandíme seriálům
CBS
Zobrazit další 2 obrázky
Boj o přežití na pustém ostrově bude po vynucené pauze pokračovat, avšak s celou řadou změn.

V posledních letech dospělo hned několik popkulturních značek ke svému velkému vyvrcholení. Skončila hlavní série Hry o trůny, Infinity sága, sága rodu Skywalkerů. K velkému vrcholu ale dospěl také Survivor, jedna z nejdéle běžících reality show, která během 20 let vysílání (a 40 natočených sérií) sice občas klopýtala, ale nikdy zcela nepadla. Vše vyvrcholilo ve velkém stylu, když si to ve 40. řadě mezi sebou vůbec poprvé rozdali výhradně dosavadní vítězové.

Čekalo se, kam se značka posune dál, ale přišla pandemie koronaviru a také Survivor musel dupnout na brzdu. Moderátor a hlavní kreativní producent Jeff Probst magazínu EW prozradil, že během roku existovaly úvahy o tom, že by se výjimečně natáčelo na Havaji nebo dokonce v severoamerické Georgii, ale neustálé změny pandemických opatření vždy nakonec filmaře zastavily. Tvůrci se nakonec tedy rozhodli počkat na to, až budou moci natáčet klasicky na Fiji, kde se série výhradně točí od roku 2016.

Během vynucené pauzy měli tvůrci příležitost promyslet celou řadu věcí. Například tak byl zamítnutý návrat „fire tokenů“, herního peněžního platidla, jež bylo představeno v minulé řadě. Tokeny se měly stát do budoucna velkou součástí herního systému, nicméně Probst prozradil, že se je rozhodl vyškrtnout po konzultaci s bývalým soutěžícím a úspěšným hollywoodským scenáristou Mikem Whitem. Ten producenta nabádal k tomu, že každý element hry by měl být především zábavný. Zábavnost se tak prý pro štáb stala novou mantrou.

Nová sezona se jmenuje prostě „Survivor 41“. Nemá žádný podtitul a zdá se, že pro tuhle chvíli podtituly končí a producenti se nadále nebudou snažit napěchovat hráče do nějakých předem připravených škatulek. Mezi sebou se utká 18 soutěžících (9 mužů, 9 žen) rozdělených do 3 kmenů po 6 hráčích. Jde o první řadu natáčenou poté, co stanice CBS přislíbila, že začne během castingu vybírat alespoň polovinu soutěžících mezi minoritami. A rozmanitější je letošní řada i věkově, kdy je řada hráčů starších, než bylo v posledních letech obvyklé.

Z tradičních 39 dní bylo trvání soutěže zkráceno na 26 dní. Důvody jsou praktické. Kvůli covidovým opatřením nesmí štáb opustit bublinu. Každoročně se těsně po sobě točí rovnou dvě řady show. Pokud by obě trvaly 39 dní (plus nějaká ta karanténa na úvod, přípravy na začátku i v polovině…) strávili by filmaři extrémně dlouhou dobu mimo domov. Zkrácení téhle doby o celkem 26 dní (2x13) činí odloučení snesitelnější.

Nemění se kvůli tomu počet epizod, počet kmenových rad nebo soutěží o imunitu, které hráči absolvují. V minulosti se většinou show točila tak, že jeden den trosečníci točili soutěž o odměnu, další den soutěž o imunitu a kmenovou radu a někde mezi tím byl prostor na život v táboře. Teď se tenhle cyklus zkrátka zdrcne zet tří dnů na dva. Nicméně víme, že bude výrazně omezený počet soutěží o odměnu.

Celkově pak platí, že hráči budou dostávat jen minimum jídla a jakýchkoliv prostředků. Přitvrzením životních podmínek se má vykompenzovat zkrácení hry. Vedle toho má být soutěž obecně výrazně rychlejší a agresivnější, k čemuž kromě většího tempa natáčení mají přispět také nové zvraty. O nich zatím nemáme přesné podrobnosti, ale zdá se, že řada nejrůznějších imunit a dalších výhod bude buď časově omezená, nebo bude moci mít také negativní dopady (hráč bude moci například přijít o hlas na kmenové radě).

Show má být prezentována v lehce pozměněném formátu, kdy moderátor Probst bude častěji promlouvat k divákům a pro větší přehlednost vysvětlovat nejrůznější nová pravidla a zvraty, které hru ovlivní. Krom toho také má být součástí epizod jakási hra ve hře, jež bude určená divákům u televizních přijímačů a jež vyvrcholí v závěrečné epizodě.

Survivor 41, kterého Jeff Probst označuje jako „začátek úplně nové éry“ se začne vysílat 22. září. Přikládáme první ochutnávku:

Foto: CBS

Zdroje: EW I, II, III, Reality Blurred

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu