Silo: Sci-fi z postapokalyptického bunkru má další zajímavé posily

Silo: Sci-fi z postapokalyptického bunkru má další zajímavé posily | Fandíme seriálům
Hugh Howey
Zobrazit další 2 obrázky
Zbytky lidstva v podzemním úkrytu našly svého šerifa a jeho ženu.

Sci-fi Silo od Hugha Howeyho šla i v českých knihkupectvích na dračku. Chystaná seriálová adaptace příběhu z postapokalyptického krytu tak docela přitahuje pozornost fanoušků. Už dříve byli do hlavních rolí obsazení Rebecca Ferguson a Tim Robbins, později se přidala další dvě výrazná jména.

Jedním z nich je David Oyelowo, herec z filmů jako Selma, Interstellar nebo Královna z Katwe. Ten hraje Holstona, šerifa celého Sila. A pak je tu Rashida Jones, známá především z komediálních seriálů Kancl a Parks and Recreation. Ta ztvární Allison, šerifovu manželku, jež pracuje v IT oddělení.

Hlavním scenáristou je Graham Yost, na scénářích se podílí i autor předlohy Hugh Howey a hlavním režisérem je Morten Tyldum. Rebecca Ferguson je jedním z producentů. Série vzniká pro Apple TV+. Tady je synopse knižní předlohy: V silu pod zemí, zamořenou jedy, se ukrývají lidé: naučili se tu žít, milovat se i umírat. Jednou za čas je někdo z nich vyslán na povrch čistit senzory. Ví, že se nikdy nevrátí. Ví, že jde na smrt… Po letech udržování křehké rovnováhy se však systém octne před zhroucením. Hluboko ve spodních patrech, ovládaných lidmi z mechanického úseku, se vzedme vlna odporu proti takřka všemocnému IT oddělení. Mají naději na úspěch? Odkryjí děsivá tajemství přísně střežených serverů? A chtějí je vůbec znát? Silo je jedinečný postapokalyptický sci-fi thriller, který lze číst jako varování i jako věštbu.

Titulní foto: Hugh Howey

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu