Percy Jackson: Seriálové zpracování má režiséra, točit se bude snad příští rok

Percy Jackson: Seriálové zpracování má režiséra, točit se bude snad příští rok | Fandíme seriálům
20th Century Studios
Autor knižní série Rick Riordan dál důkladně informuje fanoušky Percyho o tom, jak pokračují přípravy seriálu.

Už dva roky se připravuje nové seriálové zpracování Percyho Jacksona, populární fantasy série pro mládež, inspirované řeckou mytologií. Série Ricka Riordana už byla jednou zfilmovaná pro velké plátno, avšak dočkala se pouze dvou filmů, které nebyla přijaty s nějak velkým nadšením. Riordan je přesvědčený, že tehdy Hollywood nedokázal jeho knížkám dát péči, jakou by si zasloužily.

Na novém zpracování Rick úzce spolupracuje, pochvaluje si partnerství se studiem a průběžně fanoušky informuje o dalším vývoji na svém blogu. V září napsal, že aktuálně vznikají scénáře, a pokud se jich dostatečné množství stihne dokončit krátce po Novém roce, tak jak se předpokládá, tak by natáčení mohlo začít někdy během příštího léta.

Teď se pravděpodobnost nadále zvyšuje, protože byl najatý režisér pro klíčovou první epizodu, jež nadále určí ducha, v jakém se celý seriál ponese. Oním režisérem je James Bobin, režisér možná ne úplně výrazný, ale zkušený a spolehlivý. Riordan říká, že chtěl vždycky režiséra, který to bude umět s dětmi a bude znát předlohu. A to by měl Bobin splňovat. Většinou točí nejrůznější adaptace a látky pro celou rodinu. Peryho prý navíc milují jeho děti. Naposledy připravil náctileté seriálové dobrodrůžo The Mysterious Benedict Society, vedle toho celovečerní filmy jako Dora a ztracené město, Mupeti, A zase ti Mupeti! nebo Alenka v říši divů: Za zrcadlem.

Pokud jste zatím Percyho Jacksona míjeli, tady je synopse filmového Percyho Jacksona: Zloděje blesku: Percy Jackson má ve škole věčně problémy. To je ale to nejmenší, co mu teď dělá starosti. Sice je právě začátek 21. století, ale zdá se, že antičtí bohové z bájného Olympu se rozhodli sestoupit ze svých trůnů a tím i vstoupit do Percyho života. Percy se totiž z ničeho nic dozvídá, že jeho skutečným otcem je Poseidon, bůh moří a vodního živlu. A to mimo jiné znamená, že Percy je napůl člověk, napůl bůh. Aby toho nebylo málo, nejvyšší z bohů, samotný Zeus, Percyho obviní, že ukradl jeho magickou hůl ukrývající blesky… a o níž se bez nadsázky dá říct, že jde o nejstarší zbraň hromadného ničení. Percy se proto musí připravit na nejnáročnější dobrodružství ve svém životě a karty pro něj nemůžou být rozdány nepříznivěji. Nad celým světem se začnou stahovat zkázonosné mraky a tak se Percy vypraví do Tábora Napůl Vyvolených (Camp Half Blood), kde se musí naučit ovládat své nově nabyté schopnosti a dovednosti, aby i díky nim dokázal zabránit hrozící zničující válce mezi bohy. Během výcviku se skamarádí s dalšími mladými polobohy – válečnicí Annabeth, která hledá svoji matku a s kamarádem z dětství a svým ochráncem, Groverem, což je ve skutečnosti statečný, ale značně nezkušený satyr. Percy se s kamarády vydá na transkontinentální výpravu, která je zavede nejen šest set pater nad střechy New Yorku, do výšin bájného paláce na vrcholu Olympu, ale také do pekelného podzemí ukrývajícího se ve skalách za slavným nápisem Hollywood. Na úspěchu jejich cesty závisí osud celého světa i život Percyho matky, kterou se pokusí zachránit ze samých hlubin ohnivého podsvětí.

Foto je ilustrační, z celovečerního zpracování Percyho Jacksona

Zdroj: Rick Riordan I, II

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu