Kolo času má rozpočet Hry o trůny, přináší nový epický trailer

Kolo času má rozpočet Hry o trůny, přináší nový epický trailer | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit další 4 obrázky
Nová velkolepá upoutávka blíže představuje zápletku výpravného fantasy seriálu.

Tvůrci nového seriálu Kolo času (The Wheel of Time) promluvili s magazínem GQ a řeč přišla na peníze. Producent Mike Weber řekl, že si nemůžete vystačit s menším rozpočtem jen proto, že ani Hra o trůny v první sérii až tak závratnou investicí nebyla a přesto si ji diváci oblíbili. Jenže ti samí diváci už jsou zvyklí na to, jak Hra o trůny vypadala v pozdějších řadách a proto je podle Webera v dnešní době nezbytné do ambiciózních seriálů lít velké peníze už od začátku. Showrunner Rafe Judkins potom dodal, jak jej překvapilo, jak byl Amazon s vysokými náklady v pohodě. Když streamovací společnosti oznámil, že by potřeboval postavit kulisu celé vesnice a tu obratem ještě v první epizodě celou spálit, tak prý zástupci studia odvětili pouze „Jasně, co dál?“

Obří rozpočet si teď můžete na vlastní oči prohlédnout v nově zveřejněném traileru. Ten se pokouší být zajímavý tím, že je prezentovaný v režimu 360 stupňů. V praxi to znamená, že je kamera postavená ve virutální „místnosti“, kde před vámi je „plátno“ s trailerem a po stranách vesměs abstraktní oblaka a sem tam nějaký nápis nebo démonická tvář „Temného“. Jestli vás podobné legrácky zajímají, tak si zkuste s obrazem zahýbat, na mě osobně to celé působí jako dost zbytečný výstřelek.

Samotný trailer z dosavadních ukázek asi nejlépe prezentuje základní zápletku: Ve světě Kola času existuje magická síla. Ženy z řádu Aes Sedai přísahaly, že ji budou používat pouze k ochraně, nedovolí, aby jejím prostřednictvím bylo někomu ublíženo. Je tu nicméně ještě Logain Ablar, mužský uživatel magické síly (můžete jej vidět v kleci), který neváhá nebezpečnou energii zneužívat čistě ve vlastní prospěch. Ve světě se blíží nerovnováha, hrozí příchod „Temného“ a někdo z mladých hrdinů, které se vypravila shromáždit Moiraine (Rosamund Pike), členka Aes Sedai, bude hrát klíčovou roli při pokusu o záchranu světa.

Pod trailerem najdete ještě jedno zákulisní video.

Kolo času je chystaný fantasy seriál z produkce Amazonu, který bude konkurovat Pánovi prstenů a chce navázat na úspěch Hry o trůny. Projekt produkuje a píše Rafe Judkins a hlavní role se ujala Rosamunde Pike. Mezi další členy obsazení patří Daniel Henney, Madeline Madden, Marcus Rutherford, Barney Harris, Zoe Robins a Josha Stradowski. Příběh se odehrává ve světe, kde existuje magie, ale pouze hrstka vyvolených žen zvaných Aes Sedai jí vládne. Hlavní hrdinkou je Moiraine, členka řádu, která se ujme pěti mladých lidí, poté, co jejich rodnou vesnici napadnou síly „Temného“, zlé entity, která touží po zničení samotné existence. Moiraine je přesvědčena, že jeden z pěti lidí je reinkarnací „Draka“, prastarého hrdiny a mocného kouzelníka, jenž podle proroctví buď zničí nebo spasí svět.

Foto: Amazon Prime Video

Zdroj: GQ

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu