SAS: Rogue Heroes – Válečný seriál přiblíží vznik speciálních jednotek

SAS: Rogue Heroes – Válečný seriál přiblíží vznik speciálních jednotek | Fandíme seriálům
BBC
Zobrazit dalších 8 obrázků
Tvůrce Gangů z Birminghamu chystá válečnou novinku o netradičním vzniku elitní vojenské jednotky.

Scenárista Steven Knight si v drsných látkách libuje. Stojí za seriály Gangy z Birminghamu, Taboo nebo See, napsal filmy jako Špína Londýna, Východní přísliby nebo Dívka v pavoučí síti. Nejnověji se pustil do válečné minisérie SAS: Rogue Heroes, která bude pojednávat o vzniku proslulých speciálních britských sil.

Jsme v Káhiře, píše se rok 1941. David Stirling je excentrický mladý důstojník, který musel po nehodě během výcviku do nemocnice. Docela se nudí, má spoustu času k přemýšlení a je přesvědčený o tom, že tradiční britské jednotky commando jsou neúčinné. Proto přijde s radikální myšlenkou, která stojí proti všem zažitým pravidlům moderního válečnictví. Vymůže si povolení rekrutovat ty nejtvrdší, nejodvážnější a nejmazanější vojáky a poskládat z nich utajenou jednotku, která bude šířit zkázu za nepřátelskými liniemi. Stirlingův tým jsou spíš rebelové než vojáci a jak jsou všichni neuvěřitelně stateční, tak jsou zároveň stejnou měrou lehkovážní a plní osobních poklesků.

Hlavní roli Stirlinga ztvárnil Connor Swindells, jehož můžete znát jako ředitelova syna ze série Sex Education. Dále hrají Sofia Boutella (Kingsman, Mumie), Alfie Allen (Hra o trůny, John Wick), Dominic West (Aféra, The Wire - Špína Baltimoru) nebo Jack O'Connell (Nezlomný, Skins). Série je dotočená a dole v galerii můžete vidět první fotografie. Série byla připravená pro britskou BBC a uvedení všech šesti částí ji čeká v příštím roce.

Podklady a foto: BBC

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu