První dojmy: Arcane - seriál ze světa League of Legends

První dojmy: Arcane  - seriál ze světa League of Legends | Fandíme seriálům
Netflix/Riot Games
Zobrazit dalších 10 obrázků
První oficiální seriál ze světa nejpopulárnější hry na světě je venku. Přitáhne hráče i laiky?

Pro všechny fanoušky nejpopulárnější počítačové hry současnosti League of Legends byl tenhle víkend vrcholem roku. Kromě toho, že se odehrálo finále Worlds 2021, které vyhrál čínský tým EDG, se odehrála v našich ranních hodinách také premiéra očekávaného seriálu s názvem Arcane. Jedná se o první oficiální seriálový či filmový počin od studia Riot Games, které za „LoLkem“ stojí, a pro všechny fanoušky se tak jednalo o velmi očekávanou událost. Já si poctivě na první tři díly počkal a přináším svoje první dojmy.

Na začátek musím zmínit, že jsem hráčem a fanouškem League of Legends, jejího světa a jejího loru, takže mám ke hře a k seriálu dopředu vybudovaný vztah. Děj se točí kolem originu dvou postav, hratelných championů ve hře, a to konkrétně sester Jinx (kterou dabuje Ella Purnell) a Vi (kterou dabuje Heilee Steinfeld). Ty vyrůstaly společně na území měst Piltover a Zaun, první technicky vyspělé a rozkvétající město plné blahobytu, druhé zatuchlé město rozkládající se pod Piltoverem, území chemobaronů a vyvrhelů. Seriál pak sleduje tyto nehostinné podmínky a cestu dvou charakterově velmi rozdílných sester do podoby, v jaké je známe jako hráči dnes. Kromě těchto dvou postav se objevují další známá jména v podobě vynálezce Jayce a jeho kolegy Viktora, kteří se snaží ovládnou tzv. magitechniku, neboli kombinaci elementární a esenciální magie a techniky. Seriál se tak zaměřuje i na jejich cestu za obhájením této průlomové technologie před byrokracií piltoverské Akademie věd. 

Netflix/Riot Games
League of Legends: Arcane

Do děje vstupujeme bez jakéhokoliv vysvětlování toho, kde se právě nacházíme či kdo jsou postavy které sledujeme. Zasvěcení si mohou užívat děj hned na první dobrou, ale i pro nezasvěcené seriál dokáže pohodlně vysvětlit všechny situace přirozeně, skrz plynutí příběhu, aniž by bylo potřeba k ději lepit jakékoliv násilné vysvětlivky. Není potřeba sáhodlouhé vysvětlování čehokoliv a to je výhoda. Fanoušci se setkávají se známými postavami, známými jmény, a to vše působí velmi příjemně.

Vyprávění dokáže skrze dialogy i skrze scénografii šikovně popsat prostředí v jakém se nacházíme, z prvních minut je nám jasné jaké charakterové vlastnosti mají dané postavy, a dokážeme jim na základě toho fandit či jim přinejmenším porozumět. První epizoda pouze načrtne budoucí dějové linky, ovšem i tak působí sama o sobě uceleně, a zároveň jako část většího celku. Druhá epizoda se více věnuje dění na povrchu ve městě Piltover, kde i přes technickou vyspělost a povrchní blahobyt stále vládne byrokracie a jisté zpátečnictví. Třetí díl pak emocionálně i akčně vyvrcholí naprosto fantasticky, zodpoví nám některé otázky a skvěle setupne seriál pro časový skok, který mezi první a druhou polovinou seriálu nastane.

Netflix/Riot Games
League of Legends: Arcane

Co musím opravdu pochválit je animace. Že má Riot svoji video a hudební produkci na vysoké úrovni, to ví všichni kdo se kolem hry pohybují. Seriál však posouvá tuto kvalitu na daleko vyšší level, a zdařile konkuruje těm nejlepším animovaným filmům a seriálům současnosti. Animace je neskutečně živá, akce probíhá hned z několika různých pohledů a působí až skoro reálně. Jednotlivé postavy mají jiskru, prostředí je rozmanité a detailní, a opakovaným zhlédnutím určitě objevíte další a další zajímavosti ukryté v pozadí. Zde se Riot opravdu překonává a nabízí skutečně příjemnou a kvalitní podívanou.

První tři epizody seriálu Arcane jsou tak velmi příjemné, ideálně uvádí do děje a dokážou zaujmout jak fanoušky League of Legends, tak případné diváky daným světem nepolíbené. Tempo je svižné, dějové linky se rozjíždí hned na několika frontách, rychle postupují kupředu avšak stále jsou přehledné díky výrazným postavám a jejich projevu. Animace je opravdu skvělá, v akčních sekvencích velmi živá a mimo akci pak velmi detailní a propracovaná. Postavy jsou uvěřitelné, emoce fungují na maximum a pokud je divák fanouškem League of Legends jako já, všechny známé lokace a jména si o to víc užije.

Podklady a foto: Netflix

Naše hodnocení
9/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Dragoun | 28.11.2021 23:31
Boží seriál, ale hlavní je že bude druhá séeerie! MOCmoc se těšim! škoda že to bude trvat tak dlouho... https://www.playarena.cz/rubriky/hry/league-of-legends/serial-arcane-ze-sveta-league-of-legends-vysila-netflix_2681.html
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu