Cesta kolem světa za 80. dní: Nový trailer pro cestovatelské dobrodružství

Cesta kolem světa za 80. dní: Nový trailer pro cestovatelské dobrodružství | Fandíme seriálům
BBC
Zobrazit dalších 27 obrázků
Klasická Verneova výprava se dočkává seriálového zpracování s rozmáchlou výpravou.

Nové zpracování Cesty kolem světa za 80 dní dorazí na televizní obrazovky už po Novém roce, je tedy nejvyšší čas pustit si nový trailer. Ten představuje styl vyprávění i měřítko.

Je patrné, že filmaři objeli celou řadu skutečných lokací, takže obkroužení glóbu nepůsobí nikterak směšně. Zároveň má ale upoutávka dost vymyté barvy a měkké světlo. To naznačuje, že pořád dost se toho točilo v ateliérech a za pomoci zeleného pozadí. Což je při televizním rozpočtu pochopitelné a dává smysl, že pak tvůrci chtěli sérii barevně sjednotit, ale je hrozná škoda, když vidíme třeba rozmáchlý záběr pouště a barvy jsou pořád tlumené. Cestovatelský rozměr se jistě dal vytěžit víc.

Pokud jde o styl vyprávění, z traileru je hodně cítit nadsázka a zesměšňování ústředního hrdiny, pro které se zjevně nepůjde daleko. To může na papíře znít skvěle a David Tennant v ústřední roli je zárukou komediální kvality. Zároveň ale humorné momenty v pasáži mají dost zvláštní timing a odlehčenou atmosféru se snaží vytvořit spíš hudba, než přímo předkládané obrázky. Buď tedy trailer trochu klame tělem a vlastní seriál je stylem trošičku jiný, než jej prezentuje marketing, anebo je tu jisté riziko toho, že seriál dopadl poněkud suše.

Klasickou románovou předlohu napsal Jules Verne. Brit Phileas Fogg se pokusí objet v šibeničním termínu svět. A to v 19. století, kdy to ještě nebyla úplná hračka. Seriálový Fogg je typický Brit: Člen vyšší střední třídy, možná až přechytřelý, ale nechybí mu skoro téměř dětská schopnost se nadchnout, protože dosud nikdy necestoval. Nikdy neopustil Londýn a svůj oblíbený klub. Hlavní roli ztvárnil Daivd Dennant, jeho věrného sluhu Passepartouta představuje Ibrahim Koma a oba dva pány na cestě doprovází ještě Abigail „Fix“ Fortesue (Leonie Benesch), novinářka, jež cestu dokumentuje. Dále hrají Jason Watkins, Peter Sullivan, Lindsay Duncan, Dolly Wells, Richard Wilson, Faical Elkihel, Anthony Flanagan, Gary Beadle a Giovanni Scifoni. Scénář napsali Ashley Pharoah a Caleb Ranson, režírovali Steve Barron, Brian Kelly a Charles Beeson. První epizoda bude uvedena 2. ledna. Primárně byl seriál vyrobený pro britskou stanici BBC, pak se určitě bude šířit dál po světě.

Dole pod trailerem najdete bohatou galerii s oficiálně zveřejněnými fotografiemi ze seriálu.

Podklady a foto: BBC

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu