Zemřel Bob Saget z Plného domu

Zemřel Bob Saget z Plného domu | Fandíme seriálům
ABC
Komediální herec známý ze sitcomů Plný dům či Jak jsem poznal vaši matku už není mezi námi.

V noci na dnešek zemřel v Orlandu na Floridě herec a komik Bob Saget. Přesná příčina smrti není známa, ale policie uvádí, že nenašla žádné známky cizího zavinění nebo užívání návykových látek. Sagetovi bylo 65 let.

Bob se narodil v roce 1956 v americké Filadelfii do rodiny supermarketového manažera a nemocniční úřednice. Původně měl v plánu stát se doktorem, ale jeho učitelka angličtiny vycítila jeho tvůrčí talent a přesvědčila jej, aby usiloval o kariéru ve filmu. Vystudoval filmový program na univerzitě v Pensylvánii, kde se mu s dokumentárním kraťasem Through Adam's Eyes podařilo v roce 1977 získat studentského Oscara.

V 80. letech měl nejrůznější štěky v televizi, dokud se mu v roce 1987 nepodařilo získat úlohu Dannyho Tannera v sitcomu Plný dům. Dodnes jde o Sagetovu nejslavnější roli. V letech 1987-95 postupně hrál ve 192 epizodách a po letech se vrátil ještě jako příležitostný host ve volném pokračování Zase máme plný dům.

V letech 1987-1997 moderoval zábavní pořad America's Funniest Home Videos, čili americkou verzi „Neváhej a toč“. V letech 2001-2 měl hlavní roli v dalším sitcomu, Raising Dad, kde se v jedněch ze svých prvních rolích objevily také později známé herečky Kat Dennings a Brie Larson. Seriál měl rodinnou tematikou zjevně navázat na úspěch Plného domu, ale po jedné řadě byl zrušen. A to samé v roce 2009 následovalo u seriálu Surviving Suburbia. Velký úspěch nicméně v letech 2005-2014 zaznamenal seriál Jak jsem poznal vaši matku, kde Saget ve všech epizodách plnil úlohu vypravěče.

Naposledy se Saget objevil v loni natočené komedii Killing Daniel, která zatím čeká na uvedení. Hrál v desítkách menších rolí. Zrežíroval několik méně známých celovečerních filmů, měl vlastní podcast, napsal knihu a věnoval se stand-up komedii, přičemž ještě den před svojí smrtí měl vystoupení a na letošní rok plánoval turné. Zůstali po něm manželka a tři děti. Upřímnou soustrast pozůstalým a čest jeho památce.

Foto: Bob Saget v seriálu Plný dům

Zdroj: Úřad šerifa Orange County

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu