Blade Runner 2099: Nový seriál ze světa replikantů je na cestě

Blade Runner 2099: Nový seriál ze světa replikantů je na cestě | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Ridley Scott nás ještě jednou vezme do dystopické budoucnosti plné umělých lidí.

Loni v listopadu strůjce původního Blade Runnera Ridley Scott prozradil novinářům, že se chystá desetihodinová televizní série, pro kterou už tehdy byl připravený scénář pilotní epizody a „bible“ pro celý futuristický svět. Teď má pro nás magazín Deadline další podrobnosti.

Už loni na podzim začal být projekt nabízený streamovacím platformám a okamžitě projevila zájem služba Amazon Prime Video. Teď už je jasné, že série míří do výroby. Novinka se bude jmenovat Blade Runner 2099 a bude navazovat jak na původního Blade Runnera z 80. let, tak na pět let starý film Blade Runner 2049.

Hlavním scenáristou bude Silka Luisa (Shining Girls), mezi producenty nechybí Michael Green, jenž napsal scénář pro Blade Runnera 2049 a Ridley Scott. Ten by dokonce mohl zrežírovat některé z epizod, pokud se podaří projekt dát dostatečně rychle dohromady. Aktuálně se najímají další scenáristé a hledá se vhodný termín natáčení.

Blade Runner z roku 1982 je adaptací románu Philipa K. Dicka. Odehrává se v blízké dystopické budoucnosti, kdy se na práci v mimozemských koloniích vyrábějí umělí lidé, známí jako replikanti. Skupinka replikantů uprchne na Zemi a policajt (blade runner) Rick Deckard (Harrison Ford) je pověřený jejich polapením. V pokračování Blade Runner 2049 hraje Ryan Gosling blade runnera, který je sám replikant, jenž odhalí tajemství, co by mohlo destabilizovat celou společnost. Ford se vrátil jako Deckard.

V tuhle chvíli nevíme, zda se vrátí kterákoliv z postav dosavadních filmů, ale pravděpodobně nikoliv – název Blade Runner 2099 naznačuje, že nová série se bude odehrávat 50 let po pokračování. Společnost Alcon Entertainment, která má na značku práva, má zájem celý svět Blade Runnera i nadále rozšiřovat.

Foto: Blade Runner 2049

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu