Eragon: Populární fantasy dostane seriálové zpracování

Eragon: Populární fantasy dostane seriálové zpracování | Fandíme seriálům
20th Century Studios / Disney
Fantasy hit o dračím jezdci dostane ještě jednu šanci na Disney+.

Eragon vyšel krátce po přelomu tisíciletí. Nebyl řemeslně nijak výrazně napsaný a po stránce děje je mu vyčítáno, že vymetá ta největší hrdinská klišé ze Star Wars či Pána prstenů. V té době byl ale vedle úspěchu filmového Pána prstenů a Harryho Pottera najednou po fantasy hrozný hlad (zvlášť po té vhodné pro mladší čtenáře). A co je nejdůležitější, knihu napsal Christopher Paolini, jenž román začal chystat v patnácti letech. A napsat v takhle útlém věku pětisetstránkovou bichli, to je úctyhodný počin a skvělý marketingový tahák. Z románu se stal mezinárodní hit, k němuž vznikla tři pokračování.

Už v roce 2006 šlo do kin filmové zpracování, to se však nedočkalo s nijak zázračným přijetím a jednotlivá pokračování už zfilmována nebyla. Teď knižní hit dostává v Hollywoodu novou šanci, když se streamovací služba Disney+ rozhodla připravit seriálové zpracování. Paolini se bude na seriálu podílet jako jeden ze scenáristů, produkuje Bertam Salke (ten mimo jiného pracuje také na chystaném seriálovém zpracování Percyho Jacksona). Showrunner se hledá.

Anotace českého knižního vydání říká: Jeden chlapec, jeden drak, svět dobrodružství. Fantasy bestseller Eragon z pera patnáctiletého Christophera Paoliniho, který nadchl miliony čtenářů po celém světě. Vypráví příběh chudého farmářského chlapce, který najde v Dračích horách modrý kámen, z něhož se vyklube dračí mládě - Safira. Spolu se vydají na nebezpečnou cestu královstvím ovládaným králem, jehož zlo nezná mezí. Dokáže Eragon naplnit své předurčení a převzít břímě legendárních Dračích jezdců? Osud království možná leží v jeho rukou ... První díl tetralogie Odkaz Dračích jezdců.Jeden chlapec, jeden drak, svět dobrodružství…

Titulní foto je ilustrační – film z roku 2006

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu