Superhrdinka Silk startuje plejádu chystaných spidermanovských seriálů

Superhrdinka Silk startuje plejádu chystaných spidermanovských seriálů | Fandíme seriálům
Marvel Comics
Zobrazit další 3 obrázky
Amazon Prime Video nám přinese nové komiksové seriály ze světa Spider-Mana.

V oficiálním prohlášení studio Sony oznámilo, že se pouští do přípravy seriálu Silk: Spider Society. Příběh o Cindy Moon, dívce s pavoučími superschopnostmi, nejprve bude uvedený na americké televizní stanici MGM+, následně jej celosvětově nabídne streamovací platforma Amazon Prime Video.

Sérii připravuje jako showrunnerka Angela Kang, jež několik let vedla seriál Živí mrtví. Jako producentka se na projektu podílí Amy Pascal, jež je podepsaná pod všemi spidermanovskými filmy. Seriál vzniká v rámci snahy studia Sony připravit celou plejádu různých seriálů vycházejících z komiksů se Spider-Manem. Na celou iniciativu jako kreativní šéfové dohlížejí Phil Lord a Christopher Miller, kteří byli ocenění Oscarem za animovaný film Spider-Man: Paralelní světy. Dříve byli jako showrunneři seriálu Silk označováni Tom Spezialy a Lauren Moon, oba dva jsou však zřejmě mimo hru.

Oficiální tisková zpráva sice hovoří o tom, že se produkce těší na spolupráci s „partnery z Marvelu“, v tuhle chvíli to nicméně vypadá, že půjde maximálně o nějakou konzultační rovinu, nezdá se, že by se Marvel Studios pod vedením Kevina Feigeho na projektu nějak kreativně podílela. Zatím nevíme ani nic o tom, zda by seriál Silk měl být jakkoliv spojený s filmy z Venomova okruhu, potažmo se snímky z Marvel Cinematic Universe. Ve filmech Spider-Man: Homecoming a Avengers: Infinity War sice vystupovala Tiffany Espensen jako Peterova spolužačka „Cindy“, avšak v chystaném seriálu skoro určitě bude hrát roli někdo úplně jiný.

V komiksech byla postava představena v roce 2014 a už se stačila objevit ve více než dvou stovkách sešitů, takže jde o celkem etablovanou superhrdinku. Cindy Moon pokousal úplně stejný pavouk, jako Petera Parkera. Na rozdíl od něj nedokázala však své síly ovládat. V tu chvíli vstoupil do jejího života Ezekiel Sims a nabídl jí pomocnou ruku. Šest let ji cvičil v užívání schopností a uzamkl ji v opevněném bunkru, aby ji ochránil před bytostí známou jako Morlun. Morlun napříč mnohovesmírem loví pavoučí superhrdiny a živí se jejich silou.

Nevíme, zda Ezekiel nebo Morlun v chystaném seriálu budou vystupovat, nicméně podtitul „Spider Society“ zjevně odkazuje k tajuplnému společenství, jež v marvelovských komiksech bylo založeno ve středověku, jeho členové uctívají osoby s pavoučími schopnostmi, mohou propůjčovat svým agentům (tzv. "Lovcům") pavoučí schopnosti a potýkají se s nejrůznějšími mocnými oponenty. Ezekiel je jedním z členů Spider Society.

Jak moc se seriál bude komiksy inspirovat, zatím nevíme. Podle spekulací by se Ezekiel Sims a další členové Spider Society mohli objevit ve filmu Madame Web, ale i v tomhle případě platí, že zatím nevíme, zda to tak opravdu bude, popřípadě jestli budou oba projekty jakkoliv provázané. Ve filmu by Ezekiela údajně mohl hrát Tahar Rahim.

Titulní foto je ilustrační - komiksová předloha

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu