Mrs. Davis: Souboj jeptišky s AI v prvním teaseru

Mrs. Davis: Souboj jeptišky s AI v prvním teaseru | Fandíme seriálům
Peacock
Zobrazit dalších 7 obrázků
Otevíráme dveře do světa, kde se umělá inteligence lidstvu vymkla z ruky a udělala si z nás vlastní uctívače.

V poslední době se v médiích rozebírají nejrůznější chatovací aplikace, které díky enormnímu množství předem vložených dat a pokročilým pravděpodobnostním algoritmům dovedou dávat uživateli často vcelku relevantní odpovědi na zadané dotazy. Při některých příležitostech už může chat s automatem působit jako chat s živou bytostí, takže se na veřejnosti rozvíjí debata o tom, jak to do budoucna vlastně bude s umělou inteligencí.

Je tedy ideální příležitost představit si seriál Mrs. Davis, který tematizuje souboj víry s technologií a přinese „epickou bitvu biblických a binárních rozměrů“. Hlavní postavou je jeptiška Simone (Betty Gilpin), která se postaví všemocné a zlé umělé inteligenci pojmenované Mrs. Davis („Paní Davisová“) jež si pomaličku zotročuje celé lidstvo. Neochotně se vedle hlavní hrdinky Simone pustí do boje také její bývalý přítel, jezdec rodea Wiley (Jake McDorman), který má s mocným algoritmem vlastní nevyřízené účty. Dávná láska neskončila dobře, ale žár bitvy by mohl svést sestru k hříchu… Absurdní komedie si dává za cíl přimět diváky k zamyšlení nad věroukami, které se rozhodneme přijmout za své.

Zápletku jsme znali již dříve, teď k ní byl ještě připojený první teaser. Ten sice neukazuje žádné záběry přímo ze seriálu, ale ilustruje nám, jak funguje svět Mrs. Davis. Umělá inteligence zjevně dokázala získat jakýsi zbožštělí status a všichni jsou jí zcela unesení. V dalších rolích vystupují Andy McQueen, Ben Chaplin, Margo Martindale, David Arquette, Elizabeth Marvel, Katja Herbers, Chris Diamantopoulos, Ashley Romans, Tom Wlashiha a Mathilde Ollivier. Autory seriálu jsou Damon Lindelof a Tara Hernandez. Hlavním režisérem je Owen Harris. První řada bude mít 8 epizod, přičemž první čtyři budou zveřejněny 20. dubna a ty následující s týdenními odstupy. Premiéru bude mít seriál teď v březnu na festivalu SXSW, takže se můžeme těšit na první ohlasy. Série vzniká primárně pro službu Peacock, snad bychom se jí tedy měli dočkat na platformě SkyShowtime, která u nás nedávno odstartovala.

Dole v galerii najdete nejnovější fotografie

Podklady a foto: Peacock

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu