Sedm statečných: Westernová klasika dostane seriálový remake

Sedm statečných: Westernová klasika dostane seriálový remake | Fandíme seriálům
United Artists
Novinku pro Amazon připravuje tvůrce Temného případu.

Společnost Amazon nedávno oznámila, že se chystá oprášit celou řadu slavných značek, které koupila spolu se studiem MGM. Chystají se tak třeba nový RoboCop nebo Hvězdná brána. Další šanci dostane také Sedm statečných.

Na první pohled jde přitom o celkem zvláštní projekt. Novinku připravuje Nic Pizzollato, autor seriálu Temný případ. Ten přitom už jednou remake Sedmi statečných připravil – v roce 2016 napsal scénář pro celovečerní remake klasického snímku z šedesátek. Před časem potom začal chystat námět pro svůj vlastní původní westernový projekt, avšak podle informací The Hollywood Reporteru jej po nějaké době přepracoval právě v nové ztvárnění Sedmi statečných.

Není zřejmé, zda ke změně došlo čistě z komerčních důvodů (aby měl seriál se známým jménem větší šanci získat diváckou pozornost), anebo je Pizzollato nějakým velkým fanouškem „The Magnificent Seven“ a ucítil šanci konečně látce dopřát takovou péči, jaká snímku z roku 2016 chyběla. Každopádně, pokud Nic seriál původně vyvíjel jako zcela jiný westernový příběh, tak buď svou původní myšlenku musel hodně upravit, anebo nový seriál se Sedmi statečnými bude sdílet prakticky jen jméno a na to bude naroubovaného něco úplně jiného.

Zároveň je třeba se ptát, zda ještě Sedm statečných má co nabídnout. Původně vzniklo 1954 Sedm samurajů, kde skupinka námezdních šermířů chránila japonskou vesničku před bandity. Američané námět zremakovali v roce 1960 jako western Sedm statečných. Film dostal tři pokračování a na jeho základě vznikl už jeden televizní seriál. Následně byl natočen již zmiňovaný remake a vedle toho celá řada příběhů, které se samuraji či statečnými více či méně inspirují.

Pakliže se seriálu povede přinést něco, co bez uzardějí půjde jednoznačně označit jako Sedm statečných a zároveň to bude neotřelé, překvapivé či prostě minimálně dobré, pak bravo. Zatím to ale vypadá, že je projekt po všech směrech stavěný tak, aby měl od prvopočátku zatraceně těžký osud.

Titulní foto je ilustrační: Sedm statečných z roku 1960

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu