Zemřel herec Mark Margolis, známý z Perníkového táty

Zemřel herec Mark Margolis, známý z Perníkového táty | Fandíme seriálům
AMC
Představitel na zvonek zvonícího Hectora Salamancy už není mezi námi.

Ve věku 83 let zemřel americký herec Mark Margolis. Zesnul po krátké nemoci v newyorské nemocnici, v obklopení rodiny. O Markově smrti veřejnost informoval jeho syn Morgan Margolis.

Narodil se roku 1939 v americké Filadelfii, krátce studoval Temple University, než se přestěhoval do New Yorku, kde se učil herectví od Stelly Adler a Leeho Starsberga. Od roku 1962 hrál v divadle, před kamerou stál poprvé roku 1976, kdy dostal štěk ve snímku Rozkvět Misty Beethoven.

Prvním výraznějším snímkem jeho kariéry byla Zjizvená tvář (1983). Ve druhé polovině let vystupoval v původní seriálové verzi The Equalizera. Roku 1992 si zahrál v 1942: Dobytí ráje a o dva roky později vystupoval v komedii Ace Ventura.

Navázal dobrou profesní spolupráci s režisérem Darrenem Aronofksym, jemuž hrál ve filmech , Requiem za sen, Fontána, Wrestler, Černá labuť a Noe. Po přelomu letopočtu z jeho dalších filmových rolí stojí za zmínku vystupování ve Sbohem, baby (2007), avšak zdaleka největší věhlas získal Mark díky televizní roli.

Většina diváků si jej bude pamatovat jako mafiána Hectora Salamancu, který se nejprve představil v roce 2009 v Perníkovém tátovi a následně se vrátil ještě ve spin-offu Volejte Saulovi. Dohromady Mark vystoupil celkem ve třicítce epizod. Úplně naposledy vystupoval v březnové epizodě seriálu Your Honor, kde se znovu setkal s Bryanem Cranstonem z Perníkového táty.

Upřímnou soustrast pozůstalým, čest jeho památce.

Foto: Mark Margolis v seriálu Volejte Saulovi

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu