Zemřela Suzanne Somers, známá z Kroku za krokem

Zemřela Suzanne Somers, známá z Kroku za krokem | Fandíme seriálům
ABC
Komediální herečka zemřela na rakovinu.

Den před 77 narozeninami zemřela herečka Suzanne Somers. Skrz mediálního zástupce to oznámila rodina. Suzanne zemřela v neděli, ve společnosti bližních, co se sešli kvůli oslavě narozenin, které by bývala byla oslavila právě dnes. Somers zemřela na rakovinu. Už jako dvacátnice prodělala hyperplazii (nadměrné zmnožení buněk), po třicítce se musela vypořádat s rakovinou kůže. Po roce 2000 ji postihla rakovina prsu. Letos v červenci oznámila, že se jí vrátila.

Narodila se v Kalifornii roku 1946 do rodiny sekretářky a dělníka. Otec byl násilník a alkoholik, Suuzanne děsil. Dokonce se bála, že ji jednou zabije. S otcem měla konflikty po celé dospívání. Kvůli jeho vzteklým výlevům chodila do školy nevyspalá, navíc trpěla dyslexií, takže nebyla nikdy dobrým studentem. Na střední hrála divadlo, od konce 60. let začala vystupovat v televizi a vedlejších filmových rolích.

Vystupovala v Bullitově případu (1968), v Magnum Force (1973) nebo v Americkém Graffiti (1973). Skutečně prorazila v roce 1977, kdy byla obsazena do úspěšného sitcomu Three's Company. V sérii vydržela do páté řady, pak byla propuštěna, protože požadovala stejnou výplatu, jakou dostával její mužský herecký kolega. Většina 80. let byla pro Somers ve znamení hledání další velké příležitosti. Vystupovala v Las Vegas, pro americké vojáky, pózovala pro Playboy.

Teprve v roce 1987 začala televize vysílat sitcom She's the Sheriff. Ten byl mizerně hodnocený a běžel pouze po dobu dvou sezon, nicméně Suzanne měla až do roku 1989 stabilní herecký job. Její nejznámější role nicméně přišla v sitcomu Krok za krokem, jenž se vysílal v období 1991-1998. Suzanne ztvárnila Carol Foster-Lambert, mámu tří dětí, která se po ztrátě manžela znovu vdá a vzniká tak smíšená velká a nesourodá rodina se šesti dětmi pod jednou střechou.

Krom Kroku za krokem stihla Somers v 90. letech ještě moderovat talk show, připravit svůj vlastní životopisný snímek a moderovat prankovou show Candid Camera. Poslední hereckou roli měla v roce 2001 ve snímku Řekni, že to tak není. Po přelomu letopočtu prodávala v televizi šperky a šaty vlastního designu, hrála v neúspěšné divadelní produkci, vystupovala v Dancing with the Stars, případně měla internetovou talkshow. Jejím posledním televizním vystoupením zřejmě byla návštěva v dubové epizodě The Drew Barrymore Show.

Čest její památce a upřímnou soustrast pozůstalým.

Titulní foto: Suzanne Somers v Kroku za krokem

Zdroj: AP News

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu