Star Wars: Akolytka – Dle ohlasů dostaneme Star Wars detektivku

Star Wars: Akolytka – Dle ohlasů dostaneme Star Wars detektivku | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit další 2 obrázky
Pusťte si poslední porci upoutávek, než seriál dorazí na Disney+.

Začátkem června dorazí na Disney+ první dvě epizody nového seriálu z předaleké Galaxie - Star Wars: Akolytka (The Acolyte). První epizody už také viděli první diváci, převážně novináři. Zámořští recenzenti dostali možnost shlédnout dvě až čtyři úvodní epizody a podělili se o prvotní dojmy.

Ať už si jednotliví novináři o seriálu myslí cokoliv, shodují se na tom, že je hodně cítit žánrová příchuť. Akolytka je v jádru detektivka, zahalená do Star Wars kulis – podstatnou část náplně tvoří vyšetřování vraždy. Série by do určité míry měla připomínat mix prequelové trilogie a příběhy z období Vysoké republiky. Jde o zcela nový příběh, o kterém jsme dosud nic nevěděli.

The Acolyte se pouští do tématu mysticismu, zkoumá různé způsoby, jakými lze využívat Síla. Tematizována je moc a to, jak se mocní lidé rozhodnou ji využít. Série ukazuje, že život před různé jedince postavil různorodé překážky, různorodá rozhodnutí. Akolytka není o dobru a zlu, ale o široké škále, která se mezi oběma póly rozprostírá. Více se také máme dozvědět o fungování řádu Jediů.

Vyprávění prý hodně vychází z postav, kdy vyčnívají hlavně Amandla Stenberg a Lee Jung-Jae jako bývalá padawanka Mae a mistr Jedi Sol – ústřední dva protagonisté. Jejich příběh je prý emotivní a poutavý. Divácký zážitek zpříjemňují velký důraz na praktické efekty a množství zdařilých akčních scén, v nich se mísí bojová umění a využití Síly.

Obecně zaznívá, že se recenzentům dosavadní epizody líbily. My si úroveň novinky ověříme na vlastní kůži 4. června. Zatím jsou tu alespoň nejnovější upoutávky, které k textu přikládáme.

Děj je zasazený 100 let před události Epizody I, kdy vládne mír a Jediové si poradí s každou hrozbou. V takovém světě mají Jediové možná až příliš velkou moc. Seriál Akolytka sleduje nenápadný počátek jejich úpadku a postupný návrat Sithů. Respektovaný mistr Jedi Sol se při vyšetřování šokujících násilných činů střetává s nebezpečnou bojovnicí, kterou kdysi znával. Postupně vystupují na světlo nové skutečnosti a oba dva se vydávají a temnou cestu, kde číhají zlovolné síly a ukáže se, že nic není takové, jak se na první pohled zdá.

V seriálu hrají Amandla Stenberg, Lee Jung-jae, Carrie-Anne Moss, Dafne Keen, Charlie Barnett, Joonas Suotamo, Manny Jacinto, Jodie Turner-Smith a Rebecca Henderson. Hlavní scenáristkou je Lesley Headland. Disney+ začne novinku uvádět od 4. června.

Foto: Lucasfilm

Zdroje: Star Wars News Net, Movieweb, CBM

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu