Červený trpaslík: 11. řada kultovního seriálu se blíží

Červený trpaslík: 11. řada kultovního seriálu se blíží | Fandíme seriálům
Jeden z nejlepších sitcomů všech dob se zanedlouho vrátí na televizní obrazovky s již jedenáctou řadou.

Dnes už kultovní britský seriál Červený trpaslík (Red Dwarf) není asi nutné představovat. Pokud jste o tomto sitcomu ale opravdu nikdy neslyšeli, tak ve zkratce se jedná o vesmírná dobrodružství nesourodé skupiny na palubě těžařské lodi Červený trpaslík. Na ní došlo k úniku radiace, při kterém zahynula celá posádka. Přežil jenom technik Dave Lister (Craig Charles), který byl v době nehody za trest zmražen ve stázové komoře. Lodní počítač Holly (Norman Lovett) ho však probudil až po třech milionech let, daleko od Země v hlubokém vesmíru, kdy z lodi vyprchala všechna radioaktivita. Společnost Listerovi dělá jen tvor zvaný Kocour (Danny John-Jules), který se během milionů let na lodi vyvinul z kočky domácí, a hologram Arnolda Rimmera (Chris Barrie), Listerova nadřízeného, který způsobil onu fatální nehodu. V druhé série se mihl a ve třetí se pak ke „klukům z trpaslíka“ už nadobro přidal ještě android Kryton (Robert Llewellyn).

Seriál byl originálně vysílaný mezi roky 1988 a 1999. Jeho skončení vzal nejeden fanoušek dost nelehce a brzy se začaly ozývat hlasy žádající pokračování. Nejdříve to vypadalo na vznik filmu, který byl oznámen už v roce 2000, ale veškeré přípravy na něj v průběhu nadcházejících let provázela smůla (především byl problém najít pro film potřebné finance) a tak postupně plány dostat seriál na plátno zcela odumřely. Až deset let po odvysílání finále se diváci dočkali pokračování v podobě krátké, třídílné minisérie s pod titulem Zpátky na Zemi. Ta se sice setkala se značně rozpačitými reakcemi, ale zároveň s ní byly do budoucna oznámeny nové série s běžným počtem dílů. Nové, desáté řady jsme se dočkali v roce 2012 a fanoušci s ní byli veskrze spokojeni, jelikož přinesla přesně takového Červeného trpaslíka, jakým byl původní seriál.

A nyní, o čtyři roky později, vrací režisér a scenárista Doug Naylor Červeného trpaslíka na televizní obrazovky s již jedenáctou řadou. Dočkáme se šesti nových epizod. V jedné z nich se celá skupina podívá do alternativní verze Ameriky, kde je zakázaná veškerá moderní technologie. V dalších Lister a Kocour uvíznou na dně měsíčního oceánu, droid Listerovi ukradne jeden z párových orgánů, Rimmerovi se konečně splní sen a bude povýšen, Kryton prožije krizi středního věku a Kocour najde lásku s velkým tajemstvím. To jsou stručné informace o ději z oficiálních synopsí, kterým se spolu s trailerem a tak charakteristickým humorem daří v pozitivním smyslu připomenout původních osm skvělých sérii. Jestli se opětovný návrat legendárního sitcomu povedl se ukáže už zanedlouho. Jedenáctá řada startuje 22. 9. na britské stanici Dave a bude vysílaná s týdenní pravidelností. Těšíte se?

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 1

Wendy | 07.09.2016 13:14
No paráda, už se teším.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu