Cormoran Strike: Detektivky J.K. Rowling míří do televize

Cormoran Strike: Detektivky J.K. Rowling míří do televize | Fandíme seriálům
Slavná britská autorka nemá na svědomí jen Harryho Pottera. Stojí také za řadou úspěšných detektivek.

Když se v roce 2013 provalilo, že autorem detektivního románu Volání Kukačky (The Cuckoo's Calling) není záhadný Robert Galbraith, jak je uvedeno na obalu, ale světoznámá autorka J.K. Rowling, jistě si dovedete představit, jaký humbuk následoval. Kniha se během jediného dne dostala z okraje zájmu na absolutní vrchol žebříčku knižních bestsellerů na serveru Amazon. Vynikající recenze a jméno autorky tak jenom zpečetily nevyhnutelné a tím bylo převedení příběhu, který se od té doby rozrostl o další dvě pokračování (Hedvábník a Ve službách zla), na televizní obrazovky.

Připravovaný seriál ponese prozaicky jméno své hlavní postavy, tedy Cormoran Strike a pro čtenáře knihou nepolíbené doplňujeme, sleduje osudy válečného veterána z Afganistánu, který se po návratu domů rozhodl zužitkovat nabité zkušenosti a otevřít si malou detektivní kancelář uprostřed Londýna. Bohužel válečné zranění a psychologické šrámy na duši rozhodně nefungují jako pozvánka pro elitní klientelu a tak se musí svérázný detektiv pořádně ohánět v nemilosrdných vodách anglické metropole. Po boku mu stojí věrná a mladá sekretářka Robin, pro kterou je práce v detektivním businessu splněným snem.

Natáčení je naplánováno na letošní podzim. Podle dostupných informací se dočkáme klasického BBC formátu, tj. první kniha bude rozdělena do tří hodinových episod, následující dvě potom dostanou po dvou episodách. Jasno je také v obsazení hlavní role. Tu získal britský herec Tom Burke (seriálový Athos ze Tří Mušketýrů). O hlavní ženské postavě zatím nebylo rozhodnuto, ale jméno by mělo být oficiálně oznámeno v nejbližších týdnech. To samé platí pro datum premiéry, ale lze očekávat, že by měl seriál dorazit na televizní obrazovky někdy během příštího roku.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 1

Dominik | 12.09.2016 15:46
Napíše Rowlingová někdy něco co se nezfilmuje??? Harry Potter, Prázdné místo, Fantastická zvířata a kde je najít a nakonec i Cormoran Strike.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu