The Purge: Očista se přesune na televizní obrazovky

The Purge: Očista se přesune na televizní obrazovky | Fandíme seriálům
Universal Pictures
Zobrazit dalších 11 obrázků
Držte si klobouky, trestných činů bez následků výrazně přibude.

Série Purge je zlatý díl. Každý díl stál do deseti milionů dolarů a následně utržil jenom v kinech kolem stovky. Námět je navíc dostatečně obecný na to, aby nebyl závislý na konkrétních postavách a šlo jej čerpat do nekonečna. Purge (Očista) je jedna noc v roce, kdy je ve Spojených státech povolený jakýkoliv zločin. Údajným důsledkem má být, že je zločinnost po zbytek roku minimální. To je všechno. Do jedné noci plné násilí a šílenství pak můžete zasadit prakticky jakýkoliv příběh. Zatím jsme se dočkali filmu o rodině, která se během osudové noci snaží zabarikádovat před maskovanými lupiči, pak tu byl film o skupince nešťastníků, kteří se během Očisty zapomenou ve zdivočelých ulicích a konečně snímek o političce, která se nesmyslnou tradici snaží zpochybnit, a tak jí jde okamžitě o život.

Teď autor Purge James DeMonaco prozradil, že série chystá na televizní obrazovky. Domnívá se, že stopáž předurčuje filmy pro kina k tomu, aby předkládaly určité typy příběhu. V televizi je na všechno víc času, a tak je možnost nabídnout úplně jiný druh vyprávění, dostat se postavám daleko víc pod kůži. Zatím si sérii představuje zhruba jako desetidílnou minisérii, ve které by se mohlo proplétat zhruba sedm dějových linek. Každá by nabídla příběh jednoho zločinu, který se odehraje během Očisty. S pomocí flashbacků bychom pak postupně rozkrývali, proč přesně se daná osoba ke zločinu odhodlala. Jako příklad uvádí příběh manžela, který se snaží zavraždit svoji ženu. Ale co tomu předcházelo? Nevěra? Obviňování z nevěry? Finanční problémy? Zkrátka a dobře bude podle DeMonaca zajímavé sledovat, co všechno se odehraje v hlavě člověka před tím, než se rozhodne, že využije během Očisty svoji volnost na maximum.

Vyjednávání jsou na dobré cestě, momentálně se řeší rozpočet a podmínky spolupráce. Nakonec ale bude záležet jen na vedení (produkuje Blumhouse, distribuuje Universal), jestli se nakonec do seriálu pustí.

Co na tuhle myšlenku říkáte? Má Purge potenciál utáhnout celý seriál? A chtěli byste vidět třeba i nějaké menší zločiny – třeba krádeže, nebo partu výrostků, co se vypraví rozmlátit auto mizerné učitelce? Nebo je lepší, když se Očista soustředí na vraždy? Ozvěte se v komentářích.

Zdroj: Cinema Blend

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu