Planeta Země: Legendární dokumenty mají pokračování

Planeta Země: Legendární dokumenty mají pokračování | Fandíme seriálům
BBC
Zobrazit dalších 5 obrázků
Připravte se na další porci dech beroucích záběrů z panenské přírody.

Dokumentární seriál Planeta Země (2006) zaznamenal enormní úspěch u kritiků i diváků,vysloužil si všemožná ocenění a stal se mezníkem přírodopisné filmařiny. Byl to první program BBC natočený ve vysokém rozlišení a nejdražší, který do té doby stanice financovala. Pořadem provázel uznávaný a charismatický přírodovědec sir David Attenborough, který vzdělávání sebe i masové veřejnosti zasvětil celý život. Po dekádě, kdy nám prostřednictvím dokumentů přibližoval krásy naší planety v dalších výjimečných projektech (Velký bariérový útes, Lov, Příběh života, Zmrzlá planeta a další), se on i ikonický seriál vracejí, aby všem připomněli, jak se to dělá. A samozřejmě… Proč.

Jednoduše pojmenovaná Planeta Země II byla oficiálně ohlášena v únoru, přičemž natáčení v té době probíhalo již přes čtyři roky. Její předchůdce z roku 2006 si na produkci vyžádal ještě o rok déle, ale u projektů tohoto typu se s tím počítá. Ty správné záběry se netvoří, na ty se jednoduše čeká. Vrtkavé počasí a nevyzpytatelné chování zvířat totiž scénář nějak nezajímá. V BBC, která má v přírodopisné oblasti zkušeností víc než dost a připravuje jedny z vizuálně i obsahově nejdokonalejších dokumentů, tohle vědí a pro kvalitu rádi obětují jak čas, tak zdroje.

Po zveřejnění plánů na uvedení výroční série, se vedení BBC a programových oddělení rozplývá nad projektem, který by měl opět redefinovat pohled na náš svět a přinést divákům jedinečné zážitky ze sledování. Slíbené není nic míň, než příběhy, které dosud nebyly pozorovány, natož aby se je podařilo někdy někomu zachytit. Co však v teoretické rovině může udělat tento přírodopisný cyklus ještě o něco zajímavější, je otazník, který se už od natáčení  Velkého bariérového útesu vznáší  kolem Attenborougha. V jeho devadesáti letech jsou dlouhé výpravy zátěží a i přes jeho entuziazmus se každý výpravní projekt může stát posledním tohoto typu, který poctí svou účastí.

Zveřejněné trailery, které jsou přiloženy pod článkem, dodávají na věrohodnosti nadšeným tvrzením šéfům z BBC a ukazují řadu dech beroucích záběrů ze všech koutů světa. Především delší trailer s originální hudbou, zveřejněný teprve před pár dny, předvádí přednosti dokumentu v celé jeho kráse. Natáčení probíhalo v 64 zemích a pohled z nové, bližší perspektivy, by mělo zabezpečit 4K rozlišení, použití nejnovějších stabilizačních kamerových a dálkově ovládaných systémů, nebo natáčení ze vzduchu pomocí dronů. Na obrazovkách BBC One by se podle dostupných informací mělo všech šest hodinových dílů objevovat někdy od příštího měsíce a kromě samotného obrazového materiálu radost jistě udělá i soundtrack, který složil Hans Zimmer (Interstellar, Počátek, Gladiátor, Lví král…).

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu