Jak jsem poznal vaši matku Jason Segel by se návratu nebránil

Jak jsem poznal vaši matku Jason Segel by se návratu nebránil | Fandíme seriálům
20th Century TV
Zobrazit dalších 6 obrázků
Marshall by se se starými přáteli sešel s velkou chutí.

Jak jsem poznal vaši matku (How I Met Your Mother) vzbudilo v roce 2005 mezi televizními kritiky a labužníky slušné pozdvižení. Seriál výrazně posunul hranice notně vyčpělého žánru sitcomů. Pracoval s nelineárním vyprávěním, spoléhal na nevídané množství running gagů, do komedie vnesl tajemno a mysterium, elementy známé z dramat. A k tomu všemu se nejednalo o seriál pro konzervativní televizní publikum, pro které se obvykle sitcomy točí. Naopak, HIMYM se dařilo držet mladistvého ducha, sledovat soudobé popkulturní trendy a občas ty trendy dokonce spoluvytvářet. Snad nikdo kupříkladu neudělal tolik pro popularizaci pick-up artistů nebo high-five jako Barney Stinson.

Díky všemu zmiňovanému i skvělým postavám byl seriál označován za prvního skutečného nástupce Přátel, avšak k masám si HIMYM cestu nikdy nenašlo. Řadu let dokonce prakticky po každé sezoně hrozilo, že seriál bude zrušený. Sledovanost se ale udržela, nebo dokonce jemně rostla a to, v době, kdy většina televizních pořadů padala strmě k zemi, vysloužilo HIMYM neuvěřitelných devět sezon. Ta poslední, která se odehrávala během jednoho jediného víkendu, už nicméně podle mnohých byla opravdu nastavovanou kaší a finální epizoda patří k těm nejkontroverznějším seriálovým zakončení vůbec. Neexistuje snad žádný fanoušek, který by nad konečným rozuzlením jen tak pokrčil rameny a neměl k němu alespoň pár slov.

Mohl by se ale seriál vrátit? Přinejmenším Jason Segel (představitel Marshalla) by se tomu nebránil. V rozhovoru pro Hollywood Reporter doslova řekl, že seriál změnil jeho život, takže by pro tvůrce udělal úplně cokoliv. Zajímavé na tom je, že v době poslední řady to byl právě Segel, který měl nejlépe rozjetou kariéru a přimět jej k podpisu další smlouvy nebylo vůbec jednoduché. Ve většině epizod byla jeho účast značně okleštěná a často vůbec nenatáčel společně s ostatními herci.

V současné době je na tom z ústředí herecké pětky nejlépe asi Cobie Smulders, které se pravidelně daří získávat vedlejší role ve velkých hollywoodských blockbusterech, ale obecně by si nejspíš herci čas na znovushledání našli. Teď je ale otázka, co přesně by mělo nabídnout. Šlo by pouze o nějakou talkshow, kde by herci zavzpomínali? Dočkali bychom se speciálu nebo minisérie, kde bychom se dozvěděli, co je v životech postav nového, podobně jako je to třeba v chystaných Gilmore Girls: A Year in Life? Nebo by bylo možné seriál regulérně obnovit? Za sebe si upřímně příliš nedovedu představit, kam ještě by se značně uzavřený příběh mohl vypravit. Snad jedině kdyby scenáristé chtěli odčinit značně depresivní závěr, který divákům nabídli.

Jeden čas se připravoval také seriál How I Met Your Dad (Jak jsem poznala vašeho tátu), ale nakonec nebyl realizovaný. Na Blu-ray vydání seriálu byl zveřejněný také jeho alternativní konec, který najdete níže. V komentářích dejte vědět, jestli byste obnovení seriálu chtěli a co byste v něm případně rádi viděli.

Zdroj: THR

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Jiří Průša | 04.12.2017 14:31
Tenhle konec by byl mnohem lepší. To co tvůrci nakonec vymysleli byla docela fraška. Jinak skvělý seriál, jeden z nejlepších. Ale pravda že 9. série vypadá zplácaně jen aby se něco natočilo!
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu