Interview s upírem: Chystá se seriálová verze

Interview s upírem: Chystá se seriálová verze | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit dalších 7 obrázků
Upíří kroniky mají být Velkolepým seriálem ala Hra o trůny. Alespoň to slibuje autorka.

Spisovatelka Anne Rice se proslavila sérií Upíří kroniky (The Vampire Chronicles), z níž je dodnes nejslavnější první román, Interview s upírem (1976). Ten byl v roce 1994 úspěšně zfilmovaný s Tomem Cruisem, Bradem Pittem, Kirsten Dunst, Antoniem Banderasem a Christianem Slaterem v hlavních rolích. Upír Louis (Pitt) ve filmu v současnosti vypráví reportérovi (Slater) o tom, jak jej v 18. století po velké životní tragédii upír Lestat (Cruise) promění v sobě rovného, jen aby zjistil, že jej čekají staletí života v utrpení.

Následovala celá série románů ze světa upírů, který se táhne od starověkého Egypta až po současnost. Zfilmování se dočkala už jen část nazvaná Královna prokletých, i když v roce 2014 studio Universal získalo práva na zfilmování celé série.

Nikdy je ale nevyužilo, a tak se práva vrátila zpátky do rukou autorce. A Rice se rozhodla, že v dnešní době bude jejímu dítku daleko lépe v televizi. Scénář k pilotnímu dílu píše její syn Christpher Rice, taktéž romanopisec, který je pověřený také naplánováním dalšího vývoje seriálu. Ten by měl detailně zachytit Lestatův příběh, tak jak je vykreslený v knihách. Série začne pravděpodobně adaptací knihy Upír Lestat (vydaná jako druhá v pořadí v roce 1985), která pojednává o tom, jak se populární antihrdina stal upírem. Anne Rice chce být společně se synem jedním z producentů a mít nad seriálem kontrolu. Až budou mít připravený prvotní nástřel projektu, začnou jej nabízet produkčním společnostem/televizním stanicím. Fanouškům slibuje monumentální sérii ala Hra o trůny, tak uvidíme, jestli se jí očekávání podaří naplnit.

Zdroj: Anne Rice

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu