Emerald City: Z Čaroděje ze země Oz je drsná techno-fantasy

Emerald City: Z Čaroděje ze země Oz je drsná techno-fantasy | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 17 obrázků
Blíží se další variace na Hru o trůny. Bude právě tahle stát za to? Koukněte na slušný trailer.

Čaroděj ze země Oz je látka v popkultuře hodně vyčerpaná, ale vypadá to, že seriálu Emerald City se známému románu podařilo vlít novou krev do žil. Seriál je zasazený do současnosti, Dorotka není malá holka, ale mladá žena, nespokojená se svým životem. Ten se od základů změní, když ji tornádo odnese v policejním autě do magické země Oz, přistane přímo na zlé čarodějnici, která tenhle kus země ovládala. Zní to podobně jako známá pohádka, ale hodně věcí se změnilo. Z Mlaskalů je kmen primitivních válečníků, o ostatních čarodějnicích se Dorotka dozvídá, že po ní půjdou, když jim zabila sestru. Ze Strašáka je ukřižovaný voják s amnézií a čaroděj, který by měl Dorotce pomoci s návratem na Zemi, je v téhle verzi svrchovaný vládce Smaragdového města, který vyhlásí válku veškeré magii.

Po vizuální stránce seriál vůbec nevypadá v prvním traileru špatně. Je to takový mix Hry o trůny s Čarodějem ze země Oz a typicky velkolepými vizuály Tarsema Singha, který všechny epizody režíroval. Režisérovy filmy Cela nebo Válka bohů možná nebyla kdovíjak sofistikované, ale obrazová bravura jim upřít nešla. V tomhle případě to vypadá, že se Tarsem drží celkem na uzdě. S projektem přišel Matthew Arnold (seriál Siberia) a původně měl být showrunnerem Josh Friedman (Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Zámek a klíč, Avatar 2). Ten ale z projektu pro tůrčí neshody odešel a shorunnerem se stal David Schulner (Zoufalé manželky, Everwood).

Hlavní roli dostala Adria Arjona (Temný případ, Pacific Rim 2), Lucase (voják) si zahrál Oliver Jackson-Cohen (Dracula), čaroděje Vincent D'Onofrio (Daredevil, Jurský svět) Dále hrají Ana Ularu, Gerran Howell, Joely Richardson, Jordan Loughran, Mido Hamada, Florence Kasumba a Isabel Lucas. Seriál uvádí NBC, tak uvidíme, co si budou moci filmaři dovolit z hlediska rozpočtu a vyobrazeného násilí. První sezona má 10 epizod a na stanici NBC bude uvedená 6. 1. 2017.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu