Seal Team Six: Válečné drama přímo od válečných veteránů

Seal Team Six: Válečné drama přímo od válečných veteránů | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 37 obrázků
Novou minisérii z prostředí speciálních jednotek napsali muži, kteří mají se službou osobní zkušenost.

Six, akční válečné drama inspirované skutečnými událostmi, je nejnovější seriál z produkce History Channelu, který sleduje speciální americkou námořnickou jednotku zvanou SEAL Team 6, pověřenou extrémně nebezpečnou misí. Jejím úkolem je najít a zlikvidovat určitého talibanského vůdce. Mise ale čelí velice nepříjemné komplikaci, jelikož jako bojovník džihádistů s teroristy aktivně spolupracuje americký občan. Podle zveřejněných informací se seriál bude soustředit na soukromý život členů jednotky, na jejich práci a na to, jak se každý rozhoduje, když je pod přímým ohrožením života.

Seriál vzešel z pera Williama Broylese Jr., oceňovaného televizního i filmového scenáristy a veterána vietnamské války. K jeho nejznámější tvorbě patří scénáře k filmům Trosečník, Mariňák, Planeta opic z roku 2001, seriál China Beach nebo Apollo 13. Jeho práce na Apollu 13 mu vydobyla již zmíněnou oscarovou nominaci. Seriál píše spolu se svým synem Davidem Broylesem, který má také zkušenosti díky své službě jako příslušník vojenské jednotky určené pro zvláštní operace. Oba dva na sérii pracují i jako showrunneři. S přípravou jim pomáhal i Mitchell Hall, jehož službou u SEAL Team 6 je seriál inspirovaný.

Režii si vzala na starost Lesli Linka Glatter, která je podepsaná pod epizodami k televizním seriálům jako Ve jménu vlasti, Newsroom a Živí mrtví. Glatter natočila první dva díly, štafetu po ní poté převzali méně známí režiséři Mikael Salomon a Kimberly Pierce. Salomon a Pierce budou každý dohlížet pouze na jednu epizodu, režiséři zbývajících čtyř dalších zatím nejsou známi. Celkově se první sérii sestává z osmi epizod. V hlavních rolích hrají Barry Sloane, Walton Goggins, Kyle Schmidt, Juan Pablo Raba či Edwin Hodge.

Seriál vysílá i české HBO, už teď můžete na HBO GO vidět první tři epizody. Seriál je v češtině přejmenován z amerického Six na SEAL Team 6, podle samotné jednotky. Jestli jste už začali seriál sledovat, dejte v komentářích vědět, jak se vám líbí.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 6

themacs | 10.02.2017 10:07
*myšlen
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu