Jessica Jones: Známe první ohlasy na 2. řadu, jsou rozporuplné

Jessica Jones: Známe první ohlasy na 2. řadu, jsou rozporuplné | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Připravte se na pořádnou noir jízdu, jen hodně, hodně pomalou.

Jessica Jones měla před sebou při své premiéře v roce 2015 nelehký úkol. Dříve v ten samý rok totiž Marvel na Netflix vypustil svůj seriál Daredevil, který se setkal s absolutní láskou od fanoušků i kritiků, a sledovanost této lásce také odpovídala. Jessica tedy nesměla svému předchůdci udělat ostudu a naštěstí se jí vše povedlo hladce. Daredevil následně vyrukoval se svou druhou řadou, a i když se i ta setkala s velice dobrým přijetím i sledovaností a představila nám oblíbence fanoušků Punishera (Jon Bernthal), podle mnohých se první řadě přesto nevyrovná. Po téměř dvou a půl letech se pokračování nyní dočká i Jessica Jones. Netflix prvních pět epizod seriálu zpřístupnil kritikům, aby mohli dát světu vědět svůj názor. Vedl si tedy seriál opět tak dobře, jako jeho starší daredevilovský bratříček, nebo se druhé sérii tolik nedaří?

S radostí mohu říct, že alespoň prvních pět epizod si kritici poměrně vychvalují. Dokonce jsem v recenzích našel fakt, který mi moji práci pro dnešek o něco ulehčí. Prakticky všichni recenzenti totiž seriál chválí i kritizují za přesně ty samé věci. Nejvíce chválena je, podobně jako v první řadě, atmosféra, v jaké se celý seriál nese. Už v originále byl hodně opěvován styl noir detektivky, pro který se tvůrci rozhodli, tentokrát je na něj ale prý kladen ještě větší důraz a seriál si tedy svou výraznou atmosféru a styl dokonce oproti první řadě vylepšil. Tomu celému napomáhá, že se druhá série točí okolo tajemné záhady, kterou Jessica postupně rozkrývá. Dále je opět vyzdvihována do nebes Krysten Ritter, která je prý stejně skvělá, jako byla doposud, ne-li lepší. Celý seriál spočívá na jejích bedrech a ona ho nese bez mrknutí oka. Její Jessica Jones je i nadále nesmírně zábavná a práce s postavami je prý silná na všech frontách.

Tady se ale dostáváme k záporům. Seriál se prý ve druhé řadě příliš silně soustředí na všechny své postavy a vedlejší linky, ať jsou sebeméně důležité, a snaží se jim všem dát nějakou roli, až do bodu, kdy na samotné vyprávění příběhu zbývá málo prostoru. Seriál se proto posouvá vpřed opravdu šnečím tempem. Druhá řada si se vším dává na čas, nikam se nešine a scenáristé se zuby nehty snaží každou postavu co nejlépe prokreslit, až se nakonec hlavní příběh neskutečně táhne. Několik recenzí zmiňuje, že až v páté epizodě se vše konečně začíná rozjíždět, příběh s postavami se tu poprvé pořádně prolíná a dochází k nějakým dobrým charakterním konfliktům. Další epizody už ale k recenzím bohužel kritici nedostali, takže nemůžou hodnotit žádný další vývoj. Většina z nich ale zmiňuje, že i přes tento neskutečně pomalý začátek je tu dost dobrého a zajímavého, aby se seriálem pokračovali i nadále, hlavně po slibné páté epizodě. Doufejme tedy, že se seriál patřičně rozjede, až za týden dorazí na Netflix.

Pod článkem najdete trailer a v galerii oficiální fotky z druhé řady, z nichž jednu přímo zpoza kamery, kde se Krysten Ritter a její spolupracovnice Rachael Taylor, představitelka Trish, prezentují ve svých parádních tematických tričkách na oslavu konce natáčení.

Zdroj: MCUExchange

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

mmiminoo | 01.03.2018 20:35
Už prvá séria bola na pár svetlých momentov odpad. Totálne nudný, rozťahaný a nezáživný seriál. Tak isto aj Luke Cage a Iron Fist. Jediný sa dá pozerať Daredevil
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu