Téma: Stranger Things: Souhrn všeho, co víme o 2. řadě

Téma: Stranger Things: Souhrn všeho, co víme o 2. řadě | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Veškeré novinky o druhé řadě Stranger Things v jednom souhrnném tematickém článku – datum uvedení, herci, děj, ukázky.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Kdo se vrátí a jaké nové herecké tváře přibyly v již tak napěchovaném obsazení?

V druhé sezóně se potkáme s většinou oblíbených postav, ale přibude zde i pár nováčků. Potvrzená je celá klukovská parta ve složení: Finn Wolfhart coby Mike, Caleb Laughlin jako Lucas, Gaten Matarrazo v roli nenapodobitelného Dustina a navrátivší se Will (Noah Schnapp) z druhého světa, který dostane mnohem víc prostoru a stane se pravděpodobně nejvýraznějším protagonistou v druhé řadě. Nesmíme také zapomenout na (poněkud) překvapivý návrat telekinetické Eleven ztvárněnoé výraznou Millie Bobby Brown. Dalšími oznámenými jsou: Willova matka, kterou hraje Winona Ryder (Temný obraz, Tak se měj), Cara Bueno (Lovci zločinců) jako Karen Wheeler a drsný detektiv Jim Hopper v podání Davida Harboura, kterého můžete znát ze seriálu Manhattan nebo z měnších rolích ve snímcích Sebevražedný oddíl nebo Equalizer. Rovněž se vrátí představitelé postav: Nancy Wheeler (Natalie Dyer), Jonathan Byers (Charlie Heaton), Steve Harrington (Joe Kerry).

Novými postavami jsou mimo jiné houževnatá třináctiletá Max (Sadie Sink), její starší nevlastní bratr Billy (Dacre Montgomery) a tajuplná Roman (Linnea Berthelsen). Dalším nováčkem je Sean Austin, proslavený svou rolí Sama v trilogii Pána prstenů. Ve Stranger Things si zahraje postavu Boba Newbyho, dobrosrdečného nerda, který chodil na střední školu spolu s postavami Winony Ryder a Davida Harboura. Dále se objeví seriálový matador Brett Gelman (Kancl, Go On, Zvrhlé panství) coby zneuctěný novinář a Paul Reiser jako vlivný Dr. Owens, o němž samotný představitel neuvádí, zda je kladnou či zápornou postavou. Tvůrci chtěli, aby si diváci P. Reiserem nebyli jistí a stále přemítali, jestli je klaďasem nebo nás od něj čeká podobně zákeřný twist jaký přinesl jeho Burke v Cameronových Vetřelcích z roku 1986.

Střípky o ději

Druhá sezóna se bude odehrávat na podzim v roce 1984 ve městě Hawkins v Indianě, rok po událostech první série. První scéna z druhé řady se nebude odehrávat v Hawkins (můžeme pouze spekulovat, zda půjde o scénu z alternativní dimenze). Z traileru víme, že Will vidí věci z druhého světa Upside Down, které se mu prolínají s realitou. Zda jde jen o jeho představy vyvolané post-traumatickým stresem nebo reálné výjevy, se dozvíme až při samotné premiéře seriálu. Jisté je, že děsuplný svět Upside Down bude prozkoumán ještě více než v první sérii. Policejní šéf Jim Hopper (David Harbour) se bude zoufale snažit uchránit tajemství Willa Byerse a jeho rodiny, zatímco bude pod dohledem nově příchozích vládních vědců pod vedením Dr. Owense, zjišťujících podrobnosti o uplynulých událostech. Do města se přistěhují noví sourozenci Max a Billy. Třináctiletá Max okamžitě zapadne mezi Willa a jeho kamarády, kdežto její nevlastní bratr Billy zřejmě skrývá děsivé tajemství. Taktéž se dozvíme více informací o “zrodu“ Eleven a čeká nás v souvislosti s ní nejedno emotivní odhalení.

Atmosféra druhé série bude o něco temnější, šílenější a hororovější. Scenáristé Matt a Ross Dufferovi tohle tvrzení upřesnili přirovnáním 1. a 2. sezóny k filmům Indiana Jonese, a to Dobyvatelům ztracené archy a Chrámu zkázy - máme tak očekávat podobně temnější a drásavější atmosféru s minimem humorných scén. Tvůrci navnadili diváky i zmínkou o Stephenu Kingovi, který podle nich má vždy výborné lidské záporáky a pokračovali tím, že skutečná monstra v reálném světě jsou často strašlivější než ta nadpřirozená, a proto chtějí v téhle sérii představit podobně děsivý záporný charakter. První Stranger Things se hodně inspirovaly filmy S. Spielberga, D. Cronenberga a J. Carpentera, ve druhé sérii prý můžeme čekat podobně velkou inspiraci Jamesem Cameronem, jehož sequely dokázaly být stejně či ještě více úspěšné než originál a udržely si i stejnou kvalitu.

Více informací o ději druhé série zveřejněno nebylo a ani 40sekundový Super Bowl spot toho krom atmosférických výjevů příliš neukázal, ale i tak vše naštěstí nasvědčuje tomu, že zklamáni rozhodně nebudeme. Snad nám tvůrci ke konci roku zas podobným způsobem vytřou zrak a udrží si i stejnou kvalitativní úroveň. I z minima zveřejněných materiálů z nových Stranger Things sálá ta správná tajuplná atmosféra 80.let. Přesvědčte se sami dole v přiložených ukázkách a obrázkové galerii.

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu