Pozůstalí: Konec bude definitivní, spin-offy nečekejte

Pozůstalí: Konec bude definitivní, spin-offy nečekejte | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Damon Lindelof promluvil o blížícím se konci seriálu a jakémkoliv potenciálním pokračování.

Ještě si ani třetí série jednoho z nejlepších dramatických seriálů současnosti neodbyla premiéru a již nyní se začalo polemizovat nad možnými pokračováními. Tvůrci v tom však mají jasno. Scenárista Damon Lindelof se opět (a zřejmě ne naposled) vyjádřil pro server Variety s tím, že finální třetí řada Pozůstalých skutečně bude poslední a rozhodně nezanechá jakýkoliv prostor pro pokračování nebo spin-off. Třetí řada seriál permanentně ukončí bez možnosti na pokračování díky absenci volného konce, na kterém by se později mohlo začít stavět. Z takového vyjádření si můžeme odnést mnohé a myšlenka, že finální řada může být "finální" i pro většinu námi milovaných postav, se najednou nezdá býti nereálnou.

Ale taky to klidně může znamenat jen to, že ze světa opět zmizí nadpřizené síly a příběh bude zkrátka uzavřený. Anebo HBO už nemá zájem v Leftovers pokračovat. Už třetí řada vznikla vlastně jen díky tomu, že si ji vydupal velmi loajální, i kdy možná ne ohromující, zástup fanoušků. U jiných seriálů by se takové péče nedostalo a uzavřel by se klidně po první sezóně. Proto můžeme děkovat HBO za to, že si je vědomo, jak kvalitní seriál produkuje a nezaobírá se tolik nízkými (i když stabilními) ratingy.

Jak už jsme zmiňovali dříve, ani třetí řada Pozůstalých nezanechá kámen na kameni. Kevin (Justin Theroux), Nora (Carrie Coon) a zbytek hlavních postav se přesunou do Austrálie, poté co strávili minulou sezónu v malém texaském městečku Jarden, neboli Miracle. Jak je z trailerů a propagačních materiálů zřejmé, svět, jak ho známe se blíží ke konci a čeká nás apokalyptická potopa ve stylu biblického Noema, a to k výročí sedmi let po nevyjasněném zmizení 2 % světové populace. Jako obvykle se Kevin nedobrovolně ocitne uprostřed těchto událostí a někteří věří, že právě on je tím vyvoleným spasitelem.

Opravdu nás čeká nevyhnutelný konec světa a Kevin je jedinou postavou, který tento svět může zachránit? Zatím nemůžeme nic předpovídat, ale to že Kevin už dvakrát dokázal umřít a vrátit se zpět k životu nahrává faktu, že tomu tak může být.  Nebo bude všechno jinak a tvůrci se nás snaží oklamat a příběh se vydá jinou a mnohem zapeklitější cestou? Sázel bych na druhou možnost. Koneckonců budeme se moct přesvědčit už 16. 4. na HBO.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

m.abrams | 11.04.2017 03:46
Jakmile začne hrát Max Richter, tak to zase budou emoce jak na horské dráze a na konci každého dílu neskutečná depka. Jsem zvědav, jaká bude nová znělka a těším se na Carrie Coon, současně bude hrát ještě ve Fargu, tak bude zajímavé sledovat její různé role.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu