Star Trek Discovery: Větší a odvážnější, než kdy před tím

Star Trek Discovery: Větší a odvážnější, než kdy před tím | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Čeká nás velké dobrodružství, které nasadí temnější a syrovější fazonu.

Star Trek: Discovery bude seriál mnoha prvenství. Bude to první seriál z toho světa, kde nebude hlavní postavou kapitán, ale první důstojník. Nadporučíka Michaela Burnhama si zahraje Sonequa Martin-Green (Sasha z The Walking Dead). Herečka nedávno odhalila, že bude usilovat o to, aby postavu ztvárnila co možná „nejodvážněji“.

Když scénárista Gene Roddenberry vytvořil v roce 1966 seriál Star Trek, snažil se ukázat ideální verzi budoucnosti. Takovou, kde lidstvo zbavilo předsudků a cestuje po galaxii, aby zkoumalo zákoutí vesmíru a učilo se. I když seriál běžel jen po dobu tří sezon, svět, ve kterém se odehrával, dostal ještě dalších pět spin-off sérií – čtyř hrané a jednu animovanou – a třináct (zatím) hraných filmů. Zkrátka a jasně, Star Trek je dnes už populární značka, kterou zná více, než polovina západní civilizace a tento rok dostane další vesmírné pokračování.

Star Trek je s námi už dlouhá léta a tak se od nastávajícího Star Treku: Discovery čeká něco nového. Před nedávnem herečka Sonequa Martin – Green mluvila s TVline o tom, co mají diváci očekávat a prozradila:

„Tohle pokračování Star Treku bude pojaté jinak, než ostatní dosud natočené seriály. Bude mnohem větší, syrovější a drsnější...a děj bude tvořit jeden ucelený příběh. Bude to obrovské dobrodružství. Vzhledem k tomu, že Star Trek byl vždy podáván očima kapitána, bude tento nový pohled na věc (ze strany nadporučíka) velice zajímavý a osvěžující.“

Star Trek sice už v minulosti temné události zobrazoval, častěji se však soustředil na optimistické příběhy. A stejně tak není úplně běžné, aby byly startrekovské epizody serializované. Už se to stalo (nejzářnějším příkladem jsou pozdější řady Hlubokého vesmíru devět), ale obvyklé to pro seriál určitě není . Tak uvidíme, jestli se nakonec ze seriálu vyklube skutečně jiný Star Trek nebo spíš úplně jiný seriál, který se Star Trekem nebude mít krom slavného jména vůbec nic společného.

Zdroj: TVLine

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu