Hra o trůny: V 7. řadě se bude splácet - Vrací se Železná banka

Hra o trůny: V 7. řadě se bude splácet - Vrací se Železná banka | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Naposledy jsme Železnou Banku v Braavosu viděli ve 4. sérii. Mysleli jste, že na rozpůjčované peníze zapomněla? Chyba lávky.

Její přítomnost se dá cítit skrz naskrz všemi sezonami Hry o Trůny, na celkové dění má tato instituce obrovský dopad a nepopiratelnou důležitost, a přesto jsme se s ní zatím setkali pouze dvakrát. Jak se dá nejspíš odvodit z titulu článku, řeč je o Železné bance v Braavosu, potažmo jejím nejvyšším představiteli, jemuž různě velké částky dluží prakticky každý, kdo se v Západozemí rozhodl prohlásit se králem. Představitele banky, který se jmenuje Tycho Nestoris, jsme měli tu čest poznat až ve čtvrté řadě, konkrétně v epizodě 6 s názvem Zákony bohů a lidí, kde ho kontaktuje jeden ze samozvaných králů, Stannis Baratheon. Jako „právoplatný“ vládce Západozemí od Nestora požaduje finanční podporu, ten ho ale kvůli jeho nedostatku bitevní síly odmítne. Podruhé se ukázal Nestoris v 9. díle 5. řady, aby si promluvil s Macem Tyrelem, otcem královny, o dluhu, kterým je mu koruna zavázána. Od té doby se mazaný bankéř v seriálu neukázal. Herec Mark Gatiss, který Tycha Nestora přivedl k životu, se ale nedávno dostal před novinářské mikrofony v souvislosti se seriálem Sherlock a samozřejmě se řeč svedla i ke Hře o trůny.

Gatiss promluvil o svém návratu velice otevřeně a rozhodně se nedržel zpátky. Natvrdo všem pověděl, že pro sedmou řadu už natáčel minulý rok v Belfastu, hotové má čtyři díly a nějaké další dva by ho prý mohly v budoucnu ještě čekat. Kromě toho, a běžných řečí o tom, jak si natáčení užil, a jak je pyšný na to, že může být součástí takto populárního projektu, si ale Gatiss stihl i zažertovat: „Tvůrcům jsem navrhl, že já bych měl být tou poslední živou duší v seriálu, protože pokud má někdo přežít, bude to přece vždy bankéř, nebo snad ne? Ti se na mě jen usmáli a rychle pro mě začali plánovat ten co možná nejhorší osud.“  Tak uvidíme, jestli se hercovi jeho přání vyplní, nebo jestli si na něj už opravdu jak scenáristé, tak přímo postavy v seriálu brousí zuby. Jakou roli by podle vás mohl braavosský bankéř v 7. řadě hrát a jaký osud pro něj tipujete?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu