TOP 5 seriálových novinek první třetiny roku 2017

TOP 5 seriálových novinek první třetiny roku 2017 | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Úvod roku nabídl celou řadu skvělých seriálových návratů, ale také neméně zajímavých a diskutovaných seriálových novinek.

První třetina roku 2017 je za námi, a to už je slušná doba na to, abychom zrekapitulovali, které seriálové novinky nejen nás, ale obecně velkou část publika, nejvíce zaujaly. Tady je pětice nejvýraznějších:

Taboo

Hned zkraje roku přišlo očekávané potemnělé drama s mysteriózními prvky, které na stanici FX produkoval kultovní režisér Ridley Scott a současná herecká A třída, Tom Hardy. Ten ztvárnil také hlavní roli, když si zahrál tvrďáckého ubručeného Jamese Keziaha Delaneyho, který roztočil nebojácnou hru plnou intrik, podrazů a násilí s mocnou přepravní společností i samotnou Anglií, kvůli jednomu strategicky položenému územ na obchodní trase s Čínou.

Seriál stojí a padá právě na výkonu Hardyho, jehož herecká aura dopomohla dobarvit seriál do velice zajímavého a napínavého příběhu, jehož průběh donutí diváka přemýšlet a zároveň si u toho užívat špinavé kulisy chudinské části Londýna. Ostatně si můžete přečíst naši recenzi celé první série.

The Big Little Lies (Sedmilhářky)

Nicole Kidman, Reese Witherspoon a Shailene Woodley. Silné herecké trio dlouho táhlo na chystanou novinku HBO podle knižní předlohy Liane Moriarty. Drama odehrávající se v jednom kalifornském městečku začíná smrtí na základní škole a její vyšetřování se společně s retrospektivou předchozích událostí táhne až do konce sedmidílné série.

Divák má tak o detektivní zápletku postaráno a zároveň se mu dostává kromě excelentních výkonů ústředních postav poměrně hlubokého náhledu do osobností (ne)obyčejných žen, jenž si prochází tradičními rodinnými či sociálními problémy jako jsou problematické začlenění dítěte do kolektivu, nevěra nebo domácí násilí.

Legion

Noah Hawley je zárukou seriálové kvality. Aktuálně běží třetí série Farga a všichni opět září nadšením. Stanice FX ale před pár měsíci bodovala i jiným kouskem z dílny tohoto showrunnera. Legion sice vychází z komiksového světa X-Menů, ale především se tváří jako psychologické drama o jistém Davidu Hallerovi (Dan Stevens), který trpí těžkou duševní nemocí. Anebo ne?

Vypravěčsky se jedná o zvláštní mišmaš, který jde ruku v ruce se schizofrenní osobností hlavní postavy. Stylizace  prostředí do šedesátek a sedmdesátek to pak vše ještě více ozvláštňuje.

13 Reasons Why

Seriál, který vzedmul velkou vlnu kontroverzních debat nejen v seriálové společnosti. 13 Reasons Why vzniklo na motivy stejnojmenné knihy z roku 2007 a Netflix tím uhodil hřebík na hlavičku. Ze seriálu doslova sálají varovná hesla jako Buďme dobří. Naslouchejme ostatním. Projevujme city. Sledujme více naše okolí a věnujme pozornost lidem, na kterých nám záleží.

Teenagerka Hannah Baker, jež se rozhodla spáchat sebevraždu a dát to pořádně sežrat těm, jimž své drastické rozhodnutí vyčítá. Možná místy, nebo spíše hodně často, působí jako „drama queen“ a nepochopitelné chování ostatních středoškoláků vás také dostane do varu, ale stejně to nijak nezmenšuje skutečnost, že byl seriál natočen ve správnou dobu a s řemeslnou poctivostí podpořenou pár výbornými hereckými výkony.

Iron Fist

Poslední čtvrtý marvelovský člen do netflixové party před srpnovými The Defenders to sice od kritiků pořádně schytal (na Rottenech pouze 17 %!), u fanoušků už ale sklidil mnohem pozitivnější reakce. Sice to není na úrovni prakticky dokonalého Daredevila nebo noirovsky dobře vyvedené Jessiky Jones, ale Iron Fist jde zase svou cestou a i přes řadu nedostatků si bez debat své místo v The Defenders zaslouží.

Danny Rand je jedinou postavou, která má oproti třem předešlým v sobě zakotven mystický kontext a právě tahle odlišnost je podle nás jedním z příjemně osvěžujících prvků celého Marvel-netflixového universa. Navíc tam zase dochází k o něco bližšímu představení „The Hand“, hlavní záporné síly v The Defenders.

A na co se těšit dál?

Z dalších novinek, které budeme do konce roku bedlivě očekávat, bychom nejvíce vyzdvihli již zmíněné The Defenders a mnoho fanoušků, kteří ještě stále nejsou komiksovkami nasyceni, se jistě těší na Punishera, který ve druhé sérii Daredevila zanechal silnou stopu.

Ještě tento měsíc navíc očekáváme návrat legendárního Městečka Twin Peaks z dílny Davida Lynche, který se na televizní obrazovky vrací po dvaceti šesti letech a první recenze se pak vyjadřují velice kladně o seriálu Genius, jenž pojednává o životě Alberta Einsteina. Chvála prochází také čerstvě nastartovanou novinku z Hulu - dystopickou Handmaiden, či Americké bohy ze Starz a to se pořád bavíme jen o seriálových novinkách. Mezi navrátilci je výběr ještě nabušenější.  Dá se očekávat, že samozřejmě i několik dalších seriálů ještě překvapí a získá si v následujících měsících pozornost. Na co konkrétně se nejvíce těšíte vy?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

m.abrams | 07.05.2017 21:05
Twin Peaks se vrací po 26 letech, tak si to raději opravte.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu