Sedmilhářky: Je nějaká šance na druhou sérii?

Sedmilhářky: Je nějaká šance na druhou sérii? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Nečekaný hit HBO už je celý odvysílaný. Můžeme tedy očekávat další sezonu, nebo zůstanou Sedmilhářky bez pokračování?

První díl nového projektu HBO Sedmilhářky si odbyl svoji premiéru 19.2. tohoto roku a pro stanici se tak zrodil další hit. Seriál diváky už od začátku přikoval před televizi svou poutavou zápletkou a skvělým provedením, za něž si vysloužil vysoké kritické uznání i sledovanost. Závěr se ale na rozdíl od mnoha dnešních televizních počinů zbytečně neoddaloval, žádné výplňové epizody se nekonaly a seriál po svých sedmi dílech skončil a jen opravdu málo vrátek nechal otevřených pro potenciální pokračování. HBO se tedy ocitlo v nelehké pozici. Bude se snažit se seriálem nějakým způsobem pokračovat, nebo svůj čerstvý hit nechá u ledu?

Situaci ztěžuje také skutečnost, že seriál je natočen podle knižní předlohy stejného jména od autorky Liane Moriarty. Kniha ovšem žádná pokračování nemá a končí prakticky stejně, jako poslední epizoda seriálu. Pokud by se tedy HBO rozhodlo na seriál navázat druhou sérií, autorka by musela napsat pro zpracování zbrusu nový příběh. Ona sama se o pokračování vyjádřila a australskému deníku Sydney Morning Herald řekla toto: ,,Už jsem nad pár možnostmi, jak jít dál, přemýšlela. Producenti už za mnou přišli, jestli mě třeba něco nenapadá. Další knihu psát nebudu, ale další příběh možná, a pak uvidím, co se stane.“ Z autorčina prohlášení tedy můžeme vyčíst, že HBO by se seriálem pokračovalo rádo, přece jen byl pro ně nemalým úspěchem, a svůj zájem vrátit se projevilo už i několik hereček. Nejhlasitěji se ozvala Reese Witherspoon, která fanoušky dokonce nabádala, aby autorku knihy bombardovali prosbami na sociálních sítích. Když jsou tedy jak autorka, herečky i HBO otevřeni pokračování Sedmilhářek, v čem spočívá problém? V cestě pokračování stojí především hlavní tvůrce seriálu a režisér všech epizod Jean-Marc Vallée. Ten by byl radši, kdyby seriál jednoduše skončil v nejlepším, a určitě není zastáncem pokračování. Při rozhovoru se serverem The Hollywood Reporter se nedržel zpátky a narovinu řekl: ,, Pro druhou sérii určitě nejsem. Nechme Sedmilhářky být a udělejme radši něco nového! Pokud by byla možnost znovu pracovat s Reese Witherspoon, Nicole Kidman a dalšími na pokračování se stejnými postavami, vynechat se z toho určitě nenechám, ale Sedmilhářky bych nechal tak, jak jsou.“ Kdyby se HBO i přes režisérovu nechuť rozhodlo do další sezony jít, přijít o něj by pro seriál byla jistě mimořádná ztráta, při nejhorším je ale možné ho, na rozdíl od hlavních hereček, nahradit.

Ať už ovšem dojdou k jakémukoliv rozhodnutí, stále zbývá otázka, jakou cestou by se dalo na první řadu Sedmilhářek navázat. Jak už bylo řečeno, autorka knižní předlohy už se chystá pracovat na novém potenciálním pokračování, lehce čerpat by ovšem šlo i z vynechaných materiálů z první knihy. Těch sice není nijak význačně moc, ale pár věci by se přece našlo. Největší změnou si při přechodu z knihy do televizí prošla postava Bonnie (Zoe Kravitz). Tvůrci se rozhodli vynechat prakticky celou její minulost, jež byla v knize daleko obsáhleji rozepsaná, a v seriálu k ní najdete pouze slabé náznaky. Samotná autorka tuto možnost zmínila jako jedno z případných témat další série, které by mohla zpracovat. Poslední díl také skončil mírně otevřeně a zanechal diváky s několika málo otázkami, to ale podle tvůrců nemáme brát, jako přípravu na další sezonu. Seriál je zanechán trošku otevřený záměrně a diváci si mají některé věci domyslet sami. Konec seriálu okomentoval i scénárista David E. Kelley, jenž prohlásil, že chtěli divákům dát pocit finality, ale zároveň, když se nad tím zamyslíte, život se najednou prostě jen tak nevyřeší a neustále pokračuje dál. Proto chtěli ukázat, že i když byla hlavní zápletka rozluštěna a postavy dosáhli jakéhosi konce, jejich příběh se bude odvíjet i nadále. Tohle má ukazovat poslední záběr, ve kterém neznámá osoba sleduje hlavní hrdinky na pláži skrz dalekohled. Chtěli byste, aby HBO druhou sérii přece jen udělalo, nebo sdílíte názor režiséra, podle něhož by příběh měl zůstat tak, jak jej zanechali v poslední epizodě?

Zdroje: THR, The Wrap, Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu