The Last Tycoon: 30. léta Hollywoodu ve stylu Gatsbyho

The Last Tycoon: 30. léta Hollywoodu ve stylu Gatsbyho | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 12 obrázků
Vášeň, násilí a vysoké ambice v mladé a nespoutané továrně na sny. Seznamte se, koukněte na trailer.

Minulý rok dal Amazon Prime šanci pilotu seriálu The Last Tycoon, který vychází z nedokončeného románu F. Scotta Fitzgeralda. Nakonec byla odklepnuta celá devítidílná série, která vyjde oficiálně 28. 7. Spolu s oznámením data vydal Amazon také trailer.

Kdo viděl pilotní díl, musel na něj určitě v několika aspektech zapůsobit. Vykreslení třicátých let Hollywoodu je na televizních obrazovkách tak nevšedním tématem, že je o zvědavost zaujatého diváka postaráno. Seriál také nabízí solidní herecké obsazení. Hlavní roli hraje Matt Bomer (Chuck, Správní chlapi), jenž se objeví jako Monroe Stahr – talentovaný a hvězdný filmový produkční, který se při své umělecké tvorbě bude často dostávat do křížku se svým někdejším mentorem a nyní šéfem Patem Bradym, jehož ztvárnil Kelsey Grammer (Frasier). Seriál dále nabízí další známá jména jako Lily Collins (Okja, S láskou Rosie), Billy Ray (Hunger Games, Kapitán Phillips) nebo Rosemarie DeWitt (La La Land).

Trailer ukazuje (minimálně) na první pohled bohatou podívanou plnou bujarých večírků a vášnivých sexuálních scén. Rukopis Fitzgeralda z toho zkrátka sálá a nejednomu divákovi musí připomenout Velkého Gatsbyho.

Oficiální synopse: „Poslední dílo d F. Scotta Fitzgeralda, The Last Tycoon, které minulý rok slavilo 75. výročí, je inspirováno životem legendárního filmového magnáta Irvinga Thalberga. Příběh pojednává o zlatém chlapci Hollywoodu, Monroeovi Stahrovi (Matt Bomer), který bojuje proti svému otcovskému vzoru a šéfovi zároveň, Patu Bradymu (Kelsey Grammer), o zachování duše jejich filmového studia. Ve světě sužovaném velkou hospodářskou krizí a vzrůstajícím mezinárodním vlivem Hitlerova Německa, ukazuje The Last Tycoon vášeň, násilí a vysoké ambice Hollywoodu třicátých let.“

Na závěr ještě poznámka: tato knižní předloha už byla v sedmdesátých letech filmově zpracována. V českém překladu je známa jako Poslední magnát, přičemž hlavní roli si střihl Robert De Niro. Jednalo se o poslední film režiséra Eliy Kazana (V přístavu, Džentlemanská dohoda).

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu