Luke Cage: Co všechno už víme o 2. řadě

Luke Cage: Co všechno už víme o 2. řadě | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 6 obrázků
K tomu první fotky z natáčení.

Druhá řada seriálu s neprůstřelným mužem v čele byla oznámena již v prosinci. Vlastní natáčení začalo zhruba před týdnem, takže je tak akorát na čase si shrnout, co vlastně o Lukeu Cageovi 2 už víme. Natáčení začalo dle plánu 10. června a pokud půjde vše podle předpokladů i nadále, kamery by se měly vypínat až příští březen! To je zdaleka nejdelší natáčení, jaké kterýkoliv z Netflix seriálů kdy podstoupil. Co za takto dlouhou natáčecí dobou stojí?

Na tuto otázku se nabízí několik odpovědí. Ta první je jednoduchá. Marvel prostě pro Netflix natáčí více seriálů, než kdy dřív, štáby jsou více vytížené, a jednotlivá natáčení se tak protahují, či různě prolínají. Pak tu máme druhou možnost, a to že druhá řada prostě a jednoduše bude daleko náročnější na filmování, než kterýkoliv z předchozích seriálů a doba potřebná k dokončení se tedy protáhne. Zdaleka nejzajímavější a zároveň nejméně pravděpodobnou možností je pak to, že Luke Cage na svou druhou řadu nebude sám.

V komiksech je Luke zakladatelem skupiny hrdinů známé jako Heroes for Hire, neboli Hrdinové k pronajmutí, kteří si za své hrdinské činy nechávají řádně platit. I když tým tvořilo už mnoho lidí, včetně Colleen Wing (Jessica Henwick) a Misty Knight (Simone Missick), dvěma ústředními členy vždy byli Luke Cage s Iron Fistem. Iron Fist je prozatím jediný ze čtyř Netflix hrdinů, jehož budoucnost po The Defenders není nijak ustanovená a o druhé sérii jeho vlastního seriálu oficiálně nepadlo jediné slovo. Je tedy možné, že po jednoznačně nejhorším výsledku ze všech čtyř seriálů už Marvel nechce s Iron Fistem riskovat další řadu a prostě ho připojí k jeho úspěšnějšímu nezničitelnému kolegovi. Tím by se delší natáčecí doba ospravedlnila, jelikož by se musely sladit harmonogramy všech herců. Tahle varianta je ale pouze fanouškovský sen, takže nechme ale spekulací a pojďme se podívat na postavy, které v druhé sezoně uvidíme na 100 procent.

Samozřejmě můžeme počítat s návratem Mikea Coltera v hlavní roli, svou účast ale na Twitteru potvrdila také Simone Missick, představitelka neohrožené detektivky Misty Knight, s níž jsme se dobře seznámili už v první řadě seriálu, a kterou potkáme i v letošních The Defenders. První fotky z natáčení (dole v galerii) potvrzují návrat Rosario Dawson v roli Claire Temple. Vrací se také Theo Rossi jako Shades, můžeme tedy spekulovat o tom, že se vrátí i jeho partnerka Mariah Dillard (Alfre Woodard), která si přivlastnila klub svého bratrance a je zodpovědná za Lukeovo uvěznění.

Místo se ale kromě starých známých najde i pro úplné nováčky. Jelikož natáčení už běží, tak díky castingu známe popisy dvou nových postav, které se v téhle sérii objeví. Jména jsou, jak je to u Marvel seriálů zvykem, změněná, obvykle je ale zachováno první písmeno, aby nám tvůrci dali alespoň možnost uhádnout, o jako postavu se vlastně jedná.

První je tu postava zakódovaná jako Byron, 30-45 let, fyzicky zdatný černoch, vždy nejchytřejší muž v místnosti, přirozený vůdce plný odporu k ostatním, ale hledající spravedlnost. Popis tedy odpovídá spíše záporácké povaze, mnoho lidí tedy Byrona považují za Bushmastera. Ten prošel v komiksech stejným experimentem, jako Cage a je to mocný kriminálník z Karibiku, který se propracoval až do New Yorku. O roli se prý ucházel Evan Parke (King Kong, Nespoutaný Django), jehož jsme dokonce už v jedné miniaturní roli u Marvelu viděli, přesněji v Captain America: Winter Soldier, kde se na několik sekund mihnul jako agent S.H.I.E.L.D.u a záhy byl zastřelen.

Druhou rolí, o níž se mohou ucházet zase herečky, je někdo schovávající se pod jménem Tamara. Jedná se o 25-30 letou černošku, brilantní obchodnici, zakládající si na své nezávislosti, která ze sebe prostě nemůže setřást trable, které ji následují, kudy chodí. U Tamary není její pravá identita vůbec jistá, mnoho lidí ji ale označuje za Lukeovu sestru. Luke sice v komiksech má pouze bratra, u Marvelu se ale podobných změn vůbec nestydí. Lukeův komiksový bratr James nemá ani ponětí o jeho existenci, jejich matka ho před ním totiž zatajila, když byl Luke poslán do vězení, aby to Jamese též nesvedlo na zločineckou dráhu. Dost možná se ale jedná o úplně jinou postavu.

Jak působí druhá řada hrdiny k pronajmutí na vás? Jaké další postavy či příběhy byste v ní rádi viděli?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Fimi | 23.06.2017 19:56
snad Bushmaster bude dobrej a ne aby tam zase byli čtyři padouchové a všichni k ničemu a o ničem
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu