Doctor Who: Trailer na vánoční speciál a představení doktorky

Doctor Who: Trailer na vánoční speciál a představení doktorky | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
K tomu přidáváme trailer na chystaný vánoční speciál.

Už na začátku tohoto roku představitel aktuálního doktora prozradil, že 10. série je pro něj poslední. Od té doby se fanoušci začali zajímat, kdo tedy ztvární nového Pána času. Vzhledem k tomu, že seriál je v produkci už od 60. let, volali někteří dlouholetí diváci po změně. Změna se měla týkat hlavní postavy, která by změnila buď barvu kůže nebo by se převtělila do něžnějšího pohlaví. A právě druhá zmiňovaná varianta se stala realitou. Po bezmála šedesáti letech bude modrou TARDIS ovládat žena. Podle stanice BBC je představitelka Jodie Whittaker (Černé moře, Venuše) talentovaná herečka, která má pro svou roli vizi, kterou chce naplnit. Navíc by jako první žena v této roli mohla do seriálu přinést něco nového, osvěžujícího.

S tím ovšem nesouhlasila malá (ale hlasitá) část dlouholetých fanoušků, která prostě nedokázala překousnut to, že Pánem času nebude muž. A i když některé tradice by se měly dodržovat, tak zrovna u tohoto seriálu tuto změnu jako problém nevidím. Navíc se změna pohlaví určitě odrazí na stylu a provedení celého seriálu a možná i zvýší upadající sledovanost. Když se vrátíme zpět k doktorovi, jeho nová představitelka se k obsazení vyjádřila takto: „Jako žena a herečka jsem naprosto nadšená, že mohu hrát vůbec prvního doktora v ženské podobě. To jen podporuje moji teorii, že když chcete něco dokázat a budete na tom tvrdě makat, zvládnete to.“

Jeden z mála lidí, kteří věděli, že se v další řadě kultovního seriálu jako hlavní postava objeví žena, je odcházející showrunner seriálu, Steven Moffat. „Když jsem na seriálu pracoval, tak jsem věděl, že příštího doktora si zahraje žena. Nevěděl jsem však, kdo tuto postavu ztvární. To jsem se dozvěděl jen pár dní před oznámením stejně jako Peter Capaldi, aktuální představitel doktora.“ A proč jsme se vlastně po tolika letech dočkali ženského doktora až teď? Souvislost hledejte ve změně showrunnerů. Steven Moffat sice nikdy osobně nebyl proti tomu, mít jako hlavní postavu ženu, ale s novou krví přicházejí změny, a tak se nový showrunner seriálu Chris Chibnall rozhodl, že Pána času ztvární jako ženu.

Podle něj je změna pohlaví jeden z impulzů, který posune seriál na úroveň 21. století. Jeho spokojenost sdílí většina předchozích doktorů, kteří se (nejen) na Twitteru podělili o své nadšení z obsazení Jodie. Když tedy shrnu všechen ten povyk kolem nového doktora (pardon, doktorky), tvůrci mají novou výzvu, Jodie pojede na 110% jen aby těch pár nespokojenců získala na svoji stranu, a většinu diváků stejně nechává změna pohlaví ústřední postavy naprosto chladnými. Připočtěte k tomu potencionálně nové fanoušky, kteří se na seriál začnou kvůli změně dívat a máte recept na úspěšnou 11. řadu, která odstartuje někdy v polovině příštího roku.

Dlouhou pauzu mezi sériemi nám díkybohu vyplní vánoční speciál, který nám tvůrci seriálu na letošním Comic-Conu v San Diegu připomněli prvním trailerem. Ten je plný explozí a emocí, protože jak pro stávajícího doktora, tak pro jeho společnici, bude tato epizoda poslední. Toto oznámení nesli někteří v publiku velmi nelibě, protože doktorova společnice Bill Potts (Pearl Mackie) se v seriálu angažovala pouze v jedné sérii, zatímco jiná doktorovi společníci strávili v seriálu o něco déle. Na druhou stranu můžou být fanoušci rádi alespoň za to, že se Bill ve vánočním speciálu objeví a s doktorem si tedy budou moct říct poslední sbohem.

Sympatická dvojice ale nebude jediná, která se ve speciálu objeví. Po několika letech se v seriálu objeví David Bradley, který ztvárnil vůbec prvního doktora. Ten se objevil už ve finále 10. řady ve chvíli, kdy se Pán času snažil zastavit proměnu. Kvůli tomu se však v celém vesmíru zastavil čas a oba doktoři budou muset najít způsob, jak dát všechno zase do pořádku. Kromě nich se ve speciálu objeví i Kapitán, který jako jeden z mála nezamrzl v čase. Zajímavé bude taky to, za jak dlouho se hrdinům podaří dát vše do kupy, protože jak fanoušci seriálu vědí, regenerace doktora není proces, který by šel zastavit na delší dobu. Jak už název speciálu napovídá, epizody završující život stávajícího doktora, se dočkáme o těchto Vánocích.

Zdroje: Screen Rant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu