Chystá se nový tajný Marvel seriál ve stylu Jessicy Jones

Chystá se nový tajný Marvel seriál ve stylu Jessicy Jones | Fandíme seriálům
Marvel Comics
Zobrazit dalších 5 obrázků
Jaká nová superhrdinka nás na televizních obrazovkách čeká?

Seriály podle marvelovských komiksů v televizi vídáme už od roku 2013, kdy se na stanici ABC poprvé dostali Agenti S.H.I.E.L.D.u.  Počet seriálů každým rokem roste a roztahují se po čím dál více platformách. Takový, který se soustředí jen a pouze na ženskou protagonistku, tu ale zatím byl jen jediný. Mluvíme tu samozřejmě o Jessice Jones, velice dobře přijatém seriálu, jenž se nemá ani ve sledovanosti za co stydět. Jedna vlaštovka ale jaro nedělá a ženské hrdinky je v pánské přesile stále nouze. V tomto ohledu se podle nových zpráv pokusí fanouškům vyhovět právě ABC, která prý chystá nový superhrdinský seriálový projekt s ženskou hrdinkou v popředí.

Informace pochází od ředitele vysílání ABC Karima Zreika, a ten se o ni podělil na mezinárodním televizním festivalu v Edinburghu. Tento zatím neodhalený projekt je jednoznačně soustředěný na ženskou postavu, bude si brát jistou inspiraci právě z Jessicy Jones, ale s tím rozdílem, že se pokusí zacílit na daleko širší publikum a zavděčit se co možná nejvíce lidem. Jinak o projektu nevíme nic. Jaká hrdinka z marvelovské stáje by se tedy mohla postavit do čela tohoto nového seriálu?

Asi nejpravděpodobnější volbou je podle popisu nejspíš Ms. Marvel, přesněji Kamala Khan. Postava byla vytvořena poměrně nedávno a jedná se o teenagerku žijící v New Yorku, která po styku s Terrigenskou bombou zjistí, že je Inhuman a získala schopnost natahovat a přetvářet své tělo, podobně jako Mr. Fantastic z Fantastické čtyřky. Kamala je i před svou transformací obrovskou fanynkou Avengers a X-Menů, za svou osobní hrdinku ale považuje Carol Danvers, neboli tehdejší Ms. Marvel, o níž už za dva roky uvidíme celovečerní film. Když se tedy Carol vzdá své staré identity a stane se z ní Captain Marvel, Kamala po ní její bývalé jméno převezme.

Pokud chce ABC co největší divácký zájem od lidí všech věků, Ms. Marvel by se zdála jako ideální volba. A ačkoliv se jedná pouze o ničím nepotvrzené zvěsti, oscarový scénárista John Ridley (12 let v řetězech) pro Marvel vyvíjí už dlouhá léta utajovaný seriálový projekt a šušká se, že by měl pojednávat právě o Ms. Marvel. Základní kameny pro seriál už tedy mohou být položeny.

Jako druhou volbu bych si možná tipnul She-Hulk, právničku a sestřenici Bruce Bannera, která po tragické nehodě dostane do těla bratrancovu krev a sama tak získá schopnost měnit se v zelenou obryni, jen s rozdílem, že si umí zachovat svou lidskou inteligenci. Tento koncept by ale vyžadoval přílišnou spolupráci s filmovou stranou Marvelu a těžko by se tak nejspíš uskutečňoval, sázel bych tedy spíše na první variantu. Nebo by opět Marvel sáhnul k variantě, kdy se původ hrané postavy od jejího kresleného předobrazu výrazně liší?

A pokud se zaměříme hlavně na část, která zmiňuje soukromou vyšetřovatelku Jessicu Jones jako inspiraci, další možnou volbou se hned stává Spider-Woman. Ta totiž plní přesně to samé povolání. Tuto variantu bych ale nejspíš bral s největším odstupem, jelikož není úplně jasné, kdo přesně vlastní na postavu práva. Přestože nemá Spider-Woman se samotným Spider-Manem nic moc společného, je možné, že stále spadá pod Sony, v rámci velkého Spider-Man balíčku.

Napadá vás ještě někdo, o kom by mohl tajemný projekt pojednávat?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

filozof. | 30.08.2017 13:04
Hlavně ať je to klasická postava, v současném marvelu není kde brát. Nějakou Khamalu Khan fakt nikdo mimo komiksy nezná.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu