Zpátky do osmdesátek aneb Kačeří příběhy opět v televizi

Zpátky do osmdesátek aneb Kačeří příběhy opět v televizi | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Dokáže se restart „osmdesátkové“ klasiky vyrovnat originálu?

Když bylo před dvěma roky oznámeno, že se chystá reboot Kačeřích příběhů (také známých jako My z Kačerova), mnohým, dnes však již dospělým, fanouškům tohoto animovaného seriálu dozajista zaplesala srdéčka. A koncem léta a začátkem podzimu se tyto nesmrtelné děti konečně dočkaly svého nostalgického výletu do minulosti, když Disney XD nové příběhy odstartovalo.

Mezi námi, já nikdy nebyl fandou této animované série o rodině kačerů a jen letmo jsem kdysi v dětství viděl pár dílů, a to bez znalosti kontextu či hlubšího příběhu. Nikdy jsem zkrátka nebyl natolik vtažen do děje.

A to je vlastně jeden z důvodů, proč jsem byl na novou verzi zvědavý. K mému překvapení, mne hned první díl nové verze velmi oslovil svou krásnou výpravností, dobrým dobrodružným příběhem a lehkostí s jakou se celý děj odehrává a postavy do něj zapadají. Jednoznačně je toto příklad jak dělat rebooty správně – reference k originálu nechybějí (a to už od úvodní znělky), avšak samozřejmostí jsou modernizace a mnohá vylepšení.

Osobně nejsem akorát velkým zastáncem nové animace, která je záměrně stylizovaná do podoby oživlých stránek dávno zažloutlých papírových sešitů. Ale to je pravděpodobně o vkusu a jen tak mne to nerozhodí, neboť ostatními aspekty si je kačeří rodinka tzv. „jistá v kramflecích“.

Pro znalce původní série bude za tahák jednoznačně návrat jejich oblíbených postav a nováčky může nalákat zase vynikající obsazení: Dobrodruha Strýčka Skrblíka namluvil David Tennant, jeho synovce Dulíka, Kulíka a Bubíka Ben Schwartz, Danny Pudi a Bobby Moynihan, kteří jako „vypravěčské“ postavy dostávájí hodně prostoru. O doprovod se jim stará bláznivá kamarádka Kačka v podání Kate Micucci, střelený pilot Rampa McKvák (v podání Becka Bennetta) také nesmí chybět. No a kdo by mohl zapomenout na jazyk si šlapajícího Kačera Donalda (Tony Anselmo), kterému je rozumět snad ještě hůře než kdy dřív. Za to mimochodem dávám zvláštní plus, neboť je to neurčitě uspokojující… Společně s nimi se ale samozřejmě vrátí také klasičtí záporáci jako například Flintheart Glomgold aka Hamoun Držgrešle či samotní Rafani (The Beagle Boys) a další.

Za námi je už hezkých pár epizod, takže jaké jsou Vaše pocity z nové verze klasického animovaného seriálu? Myslíte, že pro novou generaci dětí se stane stejným trhákem, nebo víc potěší dospělé fandy originálu? Dejte nám vědět svůj názor v komentářích.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Dghost | 27.10.2017 13:11
Proč ta animace vypadá jako od béčkové stanice?
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu