Most: K vyprávění zůstal ještě jeden napínavý příběh

Most: K vyprávění zůstal ještě jeden napínavý příběh | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Kdo má rád chlad a poctivost severské noir atmosféry, ať vytahuje kabát. Přelom roku přinese finální řadu seriálu definujícího žánr.

1.1. 2018 je datum skandinávské premiéry závěrečné řady úspěšného seriálu Most. Očekává se, že BBC, šířící seriál dál, ho uvede zanedlouho poté. Předešlé série byly odvysílány i na České televizi. Roli švédské vyšetřovatelky jménem Saga Norén, si zopakuje Sofia Helin (Arn, Ragnarök - Tajemství Vikingů), postavu jejího dánského kolegu Henrika znovu oživí Thure Lindhart (Byzantium: Upíří příběh, Rozkaz zabíjet). Střetnout se mají v dech beroucím případu, který dožene k limitům jejich specifický, profesní i osobní, vztah.

Čtvrtá řada se na mainstreamovou BBC 2 přesouvá z digitální stanice BBC 4. Stane se tak díky enormnímu úspěchu a zájmu, když se sledovanost třetí řady (2015) vyšplhala přes milion diváků. Jim všem směroval svá slova výkonný producent Anders Landstrom. Kromě lítosti nad ukončením seriálu a chvály hereckých výkonů představitelky hlavní hrdinky, jim adresuje příslib neobyčejného závěru z per scénáristů Camilly Ahlgren a Hanse Rosenfeldta (netflixovský seriál Marcella). Druhý jmenovaný je rovněž autor celého konceptu seriálu a vysvětlil vznik řady právě tím, že v talónu zůstal k dopovězení ještě jeden příběh.

Časově bude série zasazena dva roky po událostech třetí řady. Saga se začíná smiřovat s důsledky obvinění z vraždy své matky, když se objeví děsivý zločin zdánlivě spojen s migrací. Henrik mezitím pokračuje v zoufalé snaze najít své děti. K tomu se tvůrčí tým vyjádřil poněkud tajemně, když pouze přislíbili, že finále nabídne řešení záhady jeho ztracené rodiny a pochopitelně neprozrazují žádná rozuzlení. Díky fanouškům visí pár záhad i nad osudem vyšetřovatelky Sagy. Když se ptali na možnost jejího skonu, oficiální odpovědí bylo, že ukončení série už neumožní další pokračování. Krátká upoutávka byla zveřejněna ještě v létě a můžete si jí pustit zde:

Zdroje: Deadline, RadioTimesIndependent

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu