X-Men: Pokračování animovaného seriálu z let ‘92 – ‘97?

X-Men: Pokračování animovaného seriálu z let ‘92 – ‘97? | Fandíme seriálům
Marvel
Zobrazit další 2 obrázky
Člověk, který ho měl na svědomí, vytáhl z rukávu námět k plynulému navázání. Vyslyší ho v útrobách studia Fox?

Tento měsíc, při příležitosti 25. výročí oblíbeného animovaného sériálu (nazvaného zkrátka X-Men), vyšla kniha, popisující jeho vznik snad ze všech tvůrčích hledisek. Napsal ji Eric Lewald, showrunner seriálu a tvůrce konceptu, ze kterého svého času vzešlo 76 epizod v pěti sériích. Právě při rozhovoru o této knize pro server SYFY, byl tázán na to, co by v animácích ukázal, kdyby měl možnost odvyprávět ještě jednu dějovou linku. Lewald ve své odpovědi nezaváhal a reagoval s tvůrčím přehledem.

„Upřímně, během všech těch let jsem na to nepomyslel, ale něco mě právě napadlo. Pátá řada končí umírajícím Charlesem Xavieriem, vyslaným Lilandrou do vesmíru, kde by mohla uchovávat jeho křehké tělo, avšak kde by mohl zůstat napořád odtržen od svých milovaných X-Menů. To je jako smrt. Šestá řada by mohla začít měsíce poté, s X-Meny ve zmatku. Někteří pryč, jiní rozhádaní. Chyběl by vůdce. A pak by byli, nějak, zavoláni a transportováni, k existenční krizi na Lilandřině vzdáleném světě. Pro Charlese by se zdráhavě sjednotili, zamířili do vesmíru vypořádat se s hrozbou a buďto se, s nějakým způsobem vyléčeným Charlesem vrátili na Zemi, nebo kdyby nemohl, jeho hrdinná oběť by zacelila vzájemné rány a zpátky by se vrátili společně, jako X-Meni.“ Ucelená odpověď sice nezní na fleku vymyšleně, ale víme, jak to tvůrce myslí – totiž když přišlo na šance, zda by něco vážně mohlo vzniknout, řekl: „Jestli máte finance, vím kde najít obsazení a tvůrčí tým.“

Takže, k dispozici je vůle a nápad. Děti dnes, tak jak tehdy, sedávají v sobotu ráno u porce pohádek a při současném věku komiksové filmografie, by možná stálo za zvážení, zda si nezačít vychovávat novou generaci diváků. Jednak pro FOX, který zatím vlastní práva na mutanty, tak i pro Marvel, jakožto vydavatelství a možného adepta na získání postav zpět pro potenciální filmové využití. Rozebíraný animovaný seriál byl jedním z mála úspěšných pokusů o přivedení X-Menů do televize.

Zdroje: Syfy

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

bSaR | 01.12.2017 23:05
Beru, ale ruce bych líbal za pokračování Spidermana jakožto seriál mého dětství, který bohužel nebyl uzavřen...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu