Zajímavost dne: Amy a Penny z TBBT změnily hlas kvůli vzpouře

Zajímavost dne: Amy a Penny z TBBT změnily hlas kvůli vzpouře | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Proč v roce 2014 změnily Amy a Penny v českém znění hlas? Stála za tím vzpoura českých dabérů.

Již několik let se ve společnosti hovoří o úpadku českého dabingu. Před časem dokonce propukla mezi českými dabéry vzpoura. Většina z nich totiž odmítala nadále přijímat neadekvátní platové podmínky studií a nechala se zastupovat agenturou. Ta jim měla za úkol vyjednávat podmínky důstojnější a zamezit tendenci zadavatelů nutit je odvést práci rychle na úkor kvality.

Vše dopadlo tak, že se buřiči dostali na černou listinu zadavatelů a přišli o práci. Typickým příkladem je Nikola Votočková, která roky propůjčovala hlas Amy z Teorie velkého třesku. V roce 2014 ji spolu s Jitkou Moučkovou, dabérkou Penny, ze seriálu vyškrtli. 

Sama Votočková se k situaci tehdy na Dabingfóru vyjádřila jasně: „V současných rozpočtech se dabing kvalitně leckdy udělat prostě nedá. Technicky opravdu dokážu namluvit hlavní roli ve filmu za jednu hodinu, ale nedá se to pak poslouchat. Studio mě tlačí k tomu, abych to dala, aby mi mohlo dát méně peněz. To, že na nás studio potřebuje ušetřit, ať už za to může ono, nebo zadavatel, má za přímý efekt horší kvalitu. Proto nechci být placena od hodiny, ale od odvedené práce, tedy od repliky, čímž vznikne čas potřebný na kvalitní práci,“ vysvětlila. 

Fanoušci seriálu naštěstí tolik buráceli, že byly Votočková s Moučkovou do seriálu vráceny. Vyšouply tak jejich náhradnice Radku Přibyslavskou a Irenu Máchovou, které propůjčily hvězdám seriálu svůj hlas v 7. řadě.

Zdroje: Dabingforum, Facebook

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 4

Roman | 19.01.2018 22:09
Dan tiez si to myslim CZ aj SK dabing je fakt top aj 2 a pol chlapa a kopu iných serialov co sa ale o dabovani filmov slovenských neda povedat tam sme este velky kus za vami
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu